Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Rize'de çay işleme aşamalarında izole edilen maya mantarlarının tanımlanması
(Rize Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Anabilim Dalı, 2011)
Bu çalışmada, siyah çay işleme aşamalarında izole edilen maya mantarlarının tanımlanması ve bir dizi özelliklerin belirlenmesi amaçlanmıştır.Çalışmada toplam 72 maya izolati karakterize edildi ve konveksiyonel yöntemler ...
Siyah ve yeşil çay ile atıklarının antioksidan özelliklerinin karşılaştırılması
(Rize Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Kimya Anabilim Dalı, 2011)
Son zamanların önemli çalışma alanlarından biri de kanser, ateroskleroz, katarakt, Parkinson hastalığı gibi birçok hastalığın oluşmasına ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallerin temizlenmesinde rol oynayan antioksidanlar ...