Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBekircan, Tuba
dc.date.accessioned2019-10-31T10:43:58Z
dc.date.available2019-10-31T10:43:58Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/646
dc.description.abstractBu çalışmada spermidin (SPD), spermin (SPM) ve putresin (PUT) poliaminleri ile ön muamele yapıldıktan sonra diuron herbisiti uygulanan mısır fidelerindeki nispi su içeriği, toplam klorofil, karotenoid, çözünebilir protein, lipid peroksidasyonu, prolin, askorbik asit miktarları ve antioksidan enzimlerin (süperoksit dismutaz (SOD), guaikol peroksidaz (GPX), glutatyon redüktaz (GR) ve katalaz (KAT)) aktivite değişimi belirlenmiştir. In this study , maize (Zea mays L.) seedlings subject to diuron after pretreated with polyamines (spermidine, spermine and putrescine) were examined to find out the changes of relative water content, total chlorophyll, carotenoid, soluble protein, lipid peroxidation, proline, ascorbic acid and change in activity of antioxidant enzymes (superoxide dismutase (SOD), guaiacol peroxidase (GPX), glutathione reductase (GR) and catalase (CAT)).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherRize Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject0-Belirleneceken_US
dc.titlePoliaminlerin oksidatif strese etkisinin biyokimyasal seviyede araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeResearch of polyamines's effect on oxidative stress in biochemical levelsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.department0-Belirleneceken_US
dc.contributor.institutionauthorBekircan, Tuba
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster