Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBaltaş, Nimet
dc.date.accessioned2022-12-07T08:19:57Z
dc.date.available2022-12-07T08:19:57Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationBaltaş, N. (2021). "Α-glucosidase and α-amylase inhibition of some ethanolic propolis samples". Uludağ Arıcılık Dergisi, 21(1), 1-7. https://doi.org/10.31467/uluaricilik.877301en_US
dc.identifier.issn2687-5594
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.31467/uluaricilik.877301
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/7232
dc.description.abstractPropolis is a natural product, and it is of a great interest due to the possible uses of non-synthetic supplements in improving metabolic disorders. To support this claim, the current study was designed and presented. In this study, six propolis extracts obtained from different location of Turkey were investigated to prove the beneficial therapeutic properties such as inhibition potent against some enzymes and levels of antioxidant. IC50 results of α-glucosidase (0.208-0.426 mg/mL) and α-amylase (0.487-0.938 mg/mL) were found the variable range. Moreover, antioxidant results of them were given to support the inhibition degrees. According to the total phenolic (TPC) and antioxidant data, S4 was noted as the most efficient sample. Future studies are needed to investigate the biological effects of propolis, but the ultimate evaluating showed that it could be a significant source thanks to its nutritional and clinical potential. Metabolik bozuklukların iyileştirilmesinde sentetik olmayan takviyelerin olası kullanımı nedeniyle, doğal bir ürün olan propolis büyük ilgi görmektedir. Bu iddiayı desteklemek için mevcut çalışma planlandı ve ortaya kondu. Bu çalışmada, Türkiye'nin farklı bölgelerinden elde edilen altı propolis ekstratının tedavi amacıyla kullanılabilmesi adına faydalı özelliklerini ortaya koymak için bazı enzimlere karşı inhibisyon etkileri ve antioksidan seviyeleri araştırıldı. α-glukozidaz IC50 sonuçları 0,208-0,426 mg/mL ve α-amilaz IC50 sonuçları 0,487-0,938 mg / mL aralığında bulundu. Ayrıca, inhibisyon etki derecelerini desteklemek için antioksidan aktivite sonuçları da verildi. Toplam fenolik (TPC) ve antioksidan verilerine göre, S4 en verimli örnek olarak kaydedildi. Propolisin biyolojik etkilerini araştırmak için ileride yapılacak yeni çalışmalara ihtiyaç vardır, ancak sonuç olarak, propolisin beslenme ve klinik potansiyeli olarak dikkate değer bir kaynak olabileceğini göstermektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherBursa Uludag Universityen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectα-glucosidaseen_US
dc.subjectAntioxidanten_US
dc.subjectα-amylaseen_US
dc.subjectEnzyme inhibitionen_US
dc.subjectPropolisen_US
dc.subjectα-glukozidazen_US
dc.subjectAntioksidanen_US
dc.subjectα-amilazen_US
dc.titleΑ-glucosidase and α-amylase inhibition of some ethanolic propolis samplesen_US
dc.title.alternativeBazı etanolik propolis örneklerinin α-glukosidaz ve α-amilaz inhibisyonuen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, Fen - Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorBaltaş, Nimet
dc.identifier.doi10.31467/uluaricilik.889744en_US
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage7en_US
dc.relation.journalUludag Arıcılık Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster