Bölüm "RTEÜ, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü" TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu için listeleme
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
-
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde ortaya çıkan molozların yönetimi için CBS ile uygun arazilerin tespit edilmesi: Hatay İli örneği
(Türk Coğrafya Kurumu, 2023)6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası ortaya çıkan enkazın kaldırılması ve depolanacak sahalara taşınması problemi ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda çalışmanın amacı, hızlı enkaz kaldırma sürecinde molozların depolanacağı ... -
A Bibliometric analysis of mountain research literature on journal of mountain research and development: Current situation and future directions
(İstanbul University Press, 2023)Academic studies on mountains have increased since the 1990s. The aim of this study is to examine the current situation and development of the international literature on mountainous areas. The Mountain Research and ... -
The concept of halal recreation
(2022)The halal industry has developed rapidly in recent times. This development is seen in different areas such as halal travel, halal food, halal clothing, halal tourism. The fact that the concept of halal takes place in ... -
Çocuklar için üretilen bazı süt ve süt ürünlerinin selenyum (Se) düzeyleri ve risk değerlendirmesi
(Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü, 2022)Amaç: Bu çalışmada okul öncesi/okul çağı çocukları için geliştirilerek/tasarlanarak Türkiye pazarında satışa sunulan bazı süt ve süt ürünlerinin selenyum (Se) düzeyleri araştırılmış, günlük Se maruziyeti tespit edilerek ... -
Evrimsel ekonomik coğrafya perspektifinden turizm destinasyonlarının evrimi, krizler ve dirençlilik bağlamında Antalya örneği
(2024)Turizm sektöründe yaşanan krizler turizme odaklı bölgesel ekonomilerin mekânsal görünümüne yansımaktadır. Bu araştırmada, ulusal ve de küresel düzeyde önemli bir destinasyon olan Antalya’daki turizm kümelenmelerinde krizlerin ... -
Gastronomi turizmi kapsamında Rize yöresel lezzetlerinin değerlendirilmesi
(2017)Türkiye zengin mutfak kültürüyle gastronomi turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu zengin kültürün bir parçası da şüphesiz Rize'ye ait yöresel lezzetlerdir. Rize, denizle bütünleşik, doğal güzellikleriyle ... -
The impact of the covıd-19 pandemic on the frequency of food consumption
(2021)This study aimed to statistically analyze the change in the frequency of food consumption in the pre-and during the COVID-19 pandemic period in terms of the demographic characteristics of individuals. In this context, a ... -
ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi
(2016)Ülkelerin refah düzeyindeki artış ve tüketicilerin bilinçlenmesi gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri gıda güvenliği açısından yeni arayışlara sevk etmektedir. İşletmelerin en yaygın tercih ettiği gıda güvenliği ... -
A study of food poisoning cases in turkey from 2016 to 2020 according to the written and visual media
(Sidas Medya, 2021)This study aims to examine and statistically analyze the cases of food poisoning in Turkey between 2016 and 2020, and the number of people affected by these cases. The data on food poisoning were obtained from news ... -
Trabzon'da yaşayan tüketicilerin geleneksel gıdalara yönelik tutum ve algıları
(2016)Yaşam standartlarının yükselmesi ve artan bilinçle birlikte tüketiciler daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu düşündükleri gıdalara yönelmişler buna bağlı olarak geleneksel gıdaların önemi artmıştır. Bu çalışmanın amacı; ...