Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Quality changes and shelf-life of cultured and wild hot-smoked mediterranean horse mackerel (trachurus mediterraneus, steindachner, 1868) at frozen storage (-20±2°C)
(2015)
Tütsüleme dünyada hem balık hem de et ürünlerinde kullanılan geleneksel bir koruma yöntemidir. Günümüzde tütsülenmiş balıklar kendilerine özgü tat ve aromanın yanı sıra uzun raf ömrüne sahip olmalarından dolayı da çokça ...
Length-weight relationships of nine cyprinid species from inland waters of Turkey
(Central Fisheries Research Inst., 2015)
Bu çalışmada, Türkiye iç sularından kaydedilen dokuz yeni Cyprinid türü için (Barbus niluferensis Turan, Kottelat and Ekmekçi, 2009, Capoeta baliki Turan, Kottelat, Ekmekçi and Imamoglu, 2006, Capoeta banarescui Turan, ...
Purse seine fishery discards on the Black Sea Coasts of Turkey
(Central Fisheries Research, 2015)
Çalışmanın amacı, Türkiye’nin Karadeniz kıyısal sularında gırgır avcılığının bycatch ve ıskarta miktarlarını ve kıyısal ekosisteme olan etkilerini belirlemektir. Çalışma Eylül 2009-Nisan 2010 tarihleri arasında av sezonu ...
Effects of different processing techniques on the carpet shell (Ruditapes decussatus Linnaeus, 1758)
(M H Schaper Gmbh Co Kg, 2015)
In this study, the effects of different processing techniques on the food quality of carpet shells (Ruditapes decussatus, Linnaeus, 1758) were Investigated. Carpet shells were smoked, smoked-marinated, and marinated, and ...
Different packaging methods effects on sensory quality and chemical criteria of marinated shad (Alosa immaculata, B., 1838)
(Chiriotti Editori, 2015)
In this study the sensory and chemical parameters of marinated shad (Alosa immaculata, Bennett, 1838) were determined. Fish were marinated with different package methods (in brine, oil and vacuum packed) and stored at 4 ...