• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Common and novel methods for the identification of bisphenol A in tea samples: A systematic review study

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (1.473Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2024

Yazar

Akbari, Nader
Başaran, Burhan
Ghazi-Khansari, Mahmoud
Akbari-Adergani, Behrouz
Bakhtiyari, Alireza
Shavali-gilani, Parisa
Sadighara, Parisa

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Akbari, N., Basaran, B., Ghazi-Khansari, M., Akbari-Adergani, B., Bakhtiyari, A., Shavaligilani, P., & Sadighara, P. (2024). Common and novel methods for the identification of bisphenol A in tea samples: A systematic review study. Microchemical Journal, 207, 111724. https://doi.org/10.1016/j.microc.2024.111724

Özet

Tea is the most widely consumed beverage in the world, so its safety is of particular importance. Bisphenol A (BPA) is a pollutant that has been identified in the environment. This systematic study was conducted with the focus on the amount of BPA in tea. Searching in databases was done with related keywords without limitation in time. In most studies, bisphenol A has been detected in tea samples. The range of bisphenol A in tea samples is between ND (not detected) and 219 ng/g. In about 28 % of the studies, the level of bisphenol ND has been reported. Conventional and new techniques for measuring bisphenol in tea are also discussed in this manuscript. The common methods are the use of SPE (Solid-Phase Extraction) and QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged and Safe) method. However, novel methods, including the use of covalent organic frameworks and Nano particles, are outstanding researches.

Kaynak

Microchemical Journal

Cilt

207

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/j.microc.2024.111724
https://hdl.handle.net/11436/9567

Koleksiyonlar

  • Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Koleksiyonu [7]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5917]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.