Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzer, Kübra
dc.contributor.authorAcuner, Elif
dc.date.accessioned2024-10-23T07:04:00Z
dc.date.available2024-10-23T07:04:00Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.citationÖzer, K., & Acuner, E. (2024). Unutulmaz Çay Turizmi Deneyimi (Memorable Tea Tourism Experience). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 12(1), 122-146. https://doi.org/10.21325/jotags.2024.1372en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2024.1372
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/9660
dc.description.abstractTuristler yapmış oldukları seyahatler sonucunda deneyim elde etmektedirler. Yaşanılan deneyimin turistlere vermiş olduğu mutluluk, tatmin, memnuniyet ne kadar artarsa turistlerin deneyimi unutulmaz olarak addetmesi o kadar yüksek olmaktadır. Turistlerin unutamadıkları deneyimler gelecek seyahat planlamalarına ışık tutmaktadır. Yaşanılan unutulmaz turizm deneyimi kişiden kişiye farklılık göstermektedir ve çeşitli turizm türlerinde de deneyimi unutulmaz kılan unsurlar benzer şekilde farklıdır. Bu çalışmada çay turizmine katılan turistlerin yaşadıkları deneyimi unutulmaz kılan unsurların neler olduğunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Turistlerin yaşamış oldukları deneyime ilişkin detaylı bilgi almak amacıyla nitel araştırma yaklaşımından olgu bilim deseni tercih edilmiş ve veriler yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile elde edilmiştir. Rize destinasyonunda çay turizmine katılan turistlerin belirlenmesi için amaçlı örnekleme yöntemi ve kartopu örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Çay turizmine sınırlı sayıda kişinin katılması ve elde edilen verilerin tekrara başlaması sebebiyle 10 kişi ile görüşme sağlanmıştır. Görüşme sonunda elde edilen veriler MAXQDA 22 programında analiz edilmiştir. Elde edilen veriler tümdengelimci veri analiz tekniğinden betimsel analizden faydalanılarak analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda çay turizmini unutulmaz kılan unsurlar arasında bilgi edinmek, hedonik bir deneyim yaşamak, yerel kültür, doğa, faaliyetlere bizzat katılım sağlama yer almaktadır. Çalışma bulguları sonucunda çay turistlerinin yaşadıkları deneyimi unutulmaz kılmak için uygulayıcılara çeşitli önerilerde bulunulmuştur.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectRizeen_US
dc.subjectUnutulmaz turizm deneyimien_US
dc.subjectTurist deneyimien_US
dc.subjectÇay turizmien_US
dc.titleUnutulmaz çay turizmi deneyimien_US
dc.title.alternativeMemorable tea tourism experienceen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, Ardeşen Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorÖzer, Kübra
dc.contributor.institutionauthorAcuner, Elif
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2024.1372en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage122en_US
dc.identifier.endpage146en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster