dc.contributor.author | Özer, Kübra | |
dc.contributor.author | Acuner, Elif | |
dc.date.accessioned | 2024-10-23T07:04:00Z | |
dc.date.available | 2024-10-23T07:04:00Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.citation | Özer, K., & Acuner, E. (2024). Unutulmaz Çay Turizmi Deneyimi (Memorable Tea Tourism Experience). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 12(1), 122-146. https://doi.org/10.21325/jotags.2024.1372 | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.21325/jotags.2024.1372 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11436/9660 | |
dc.description.abstract | Turistler yapmış oldukları seyahatler sonucunda deneyim elde etmektedirler. Yaşanılan deneyimin turistlere vermiş olduğu mutluluk, tatmin, memnuniyet ne kadar artarsa turistlerin deneyimi unutulmaz olarak addetmesi o kadar yüksek olmaktadır. Turistlerin unutamadıkları deneyimler gelecek seyahat planlamalarına ışık tutmaktadır. Yaşanılan unutulmaz turizm deneyimi kişiden kişiye farklılık göstermektedir ve çeşitli turizm türlerinde de deneyimi unutulmaz kılan unsurlar benzer şekilde farklıdır. Bu çalışmada çay turizmine katılan turistlerin yaşadıkları deneyimi unutulmaz kılan unsurların neler olduğunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Turistlerin yaşamış oldukları deneyime ilişkin detaylı bilgi almak amacıyla nitel araştırma yaklaşımından olgu bilim deseni tercih edilmiş ve veriler yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile elde edilmiştir. Rize destinasyonunda çay turizmine katılan turistlerin belirlenmesi için amaçlı örnekleme yöntemi ve kartopu örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Çay turizmine sınırlı sayıda kişinin katılması ve elde edilen verilerin tekrara başlaması sebebiyle 10 kişi ile görüşme sağlanmıştır. Görüşme sonunda elde edilen veriler MAXQDA 22 programında analiz edilmiştir. Elde edilen veriler tümdengelimci veri analiz tekniğinden betimsel analizden faydalanılarak analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda çay turizmini unutulmaz kılan unsurlar arasında bilgi edinmek, hedonik bir deneyim yaşamak, yerel kültür, doğa, faaliyetlere bizzat katılım sağlama yer almaktadır. Çalışma bulguları sonucunda çay turistlerinin yaşadıkları deneyimi unutulmaz kılmak için uygulayıcılara çeşitli önerilerde bulunulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Rize | en_US |
dc.subject | Unutulmaz turizm deneyimi | en_US |
dc.subject | Turist deneyimi | en_US |
dc.subject | Çay turizmi | en_US |
dc.title | Unutulmaz çay turizmi deneyimi | en_US |
dc.title.alternative | Memorable tea tourism experience | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | RTEÜ, Ardeşen Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Özer, Kübra | |
dc.contributor.institutionauthor | Acuner, Elif | |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2024.1372 | en_US |
dc.identifier.volume | 12 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 122 | en_US |
dc.identifier.endpage | 146 | en_US |
dc.relation.journal | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |