• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Quality changes and shelf life of cultured and wild hot-smoked mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) at refrigerated (4 +/- 1 degrees C) conditions

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (1.265Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2016

Yazar

Koral, Serkan
Tufan, Bekir
Başçınar, Nadir
Köse, Sevim

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Koral, S., Tufan, B., Bascinar, N. & kose, S. (2016). Quality changes and shelf life of cultured and wild hot-smoked mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) at refrigerated (4 +/- 1 degrees C) conditions. Journal of Aquatic Food Product Technology,25(7), 1021-1033. https://doi.org/10.1080/10498850.2015.1008715

Özet

Mariculturing of horse mackerel is not known in the world. Additionally, limited studies exist on quality changes of smoked horse mackerel at refrigerated temperatures. Therefore, in this study, between 1+ and 2-year-old wild and cultured horse mackerels were hot smoked and stored at refrigerated conditions. Chemical, microbiological, and sensory analyses were performed weekly to investigate quality changes and to determine the shelf stability of the products. the results of thiobarbituric acid, trimethylamine, and total bacteria counts were obtained within the acceptable levels. Although the counts of histamine-forming bacteria increased significantly (p < 0.05) during storage, histamine values were well below the permitted limits set by Food and Drug Administration and European Union (EU). Sensory results showed that both storage groups had 3 weeks of shelf life. Total volatile basic nitrogen values supported sensory results. Therefore, the results indicate that culturing of horse mackerel did not alter the quality during storage at 4 +/- 1 degrees C.

Kaynak

Journal of Aquatic Food Product Technology

Cilt

25

Sayı

7

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/10498850.2015.1008715
https://hdl.handle.net/11436/2702

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6011]
  • Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Koleksiyonu [163]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.