• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Growth, slaughter yield and proximate composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) raised under commercial farming condition in Black Sea

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (759.1Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2010

Yazar

Akhan, Süleyman
Okumuş, İbrahim
Delihasan Sonay, Fatma
Koçak, Nesrin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Akhan, S., Okumuş, İ., Delihasan Sonay, F. & Koçak, N. (2010). Growth, Slaughter Yield and Proximate Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Raised Under Commercial Farming Condition in Black Sea. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 16(SUPPL. B), S291-S296. doi: 10.9775/kvfd.2010.2330

Özet

Growth characteristics, slaughter yield and proximate composition of rainbow trout reared under commercial condition in Black Sea were investigated for one production season. The fish were weighted and sampled for quality assessment every month during the production period (December-May), and feed consumption was recorded daily. During the experiment, bimonthly body weight increased from 206 g to 1011 g, specific growth rate varied between 0.4 and 4.79, thermal growth coefficient varied between 0.04 and 0.35. Condition factor, visceral index and hepatosomatic index was altered by feed intake and water temperature. The degree of caecal fat score was highest during harvest month, May. Although carcass yield didn't differ significantly during farming period, fillet yield increased in the last three months. Protein content of fillet lowered from 83% to 70% by the production period. The fillet fat content increased from 10-11% to 15-16% during the experiment, and the most pronounced fat increase occurred in May. Fillets partitioned into six chunks: cranial, intermediate, caudal and their ventral, dorsal subdivisions. Results show small differences in the protein, fat and moisture content of these sections.

Kaynak

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi

Cilt

16

Sayı

SUPPL. B

Bağlantı

https://hdl.handle.net/11436/3470

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6023]
  • SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [162]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.