• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Element content, botanical composition and nutritional characteristics of natural forage of Şanli{dotless}urfa, Turkey

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (606.4Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2013

Yazar

Cevheri, Cenap
Küçük, Çiǧdem
Avcı, Mehmet
Atamov, Vagif

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Cevheri, C., Küçük, Ç., Avcı, M. & Atamov, V. (2013). Element content, botanical composition and nutritional characteristics of natural forage of Şanli{dotless}urfa, Turkey. Journal of Food, Agriculture and Environment, 11(3-4), 790-794.

Özet

This study was carried out to assess the macro and micro element contents of forage plants in natural pasture, Şanliurfa, Turkey. Bromus inermis, Aegilops biuncialis Vis., Vicia hybrida L., Vicia mollis, Vicia palaestina Boiss, Vicia cracca L. subsp. stenophylla, Vicia sativa subsp. nigra var. nigra, Trigonella mesopotamica, Trifolium purpureum var. purpureum, Trifolium repens var. repens, Trifolium tomentosum L., Trifolium campestre, Onobrychis gracilis, Onobrychis crista-galli (L.) Lan., Medicago sativa, Medicago truncatula var. truncatula, Medicago orbicularis (L.) Bart., Lathyrus cassius, Hippocrepis unisiliquosa subsp. unisiliquosa, Astragalus hamosus, Pisum sativum subsp. sativum var. arvense, Lens culinaris Medik. and Cicer echinospermum P.H. Davis (Endemic) were identified and used to determine macro and micro element analysis, crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF). Macro and micro element contents in the plants were found to be species and family dependent. The micro elements were in the ranges: B 4.1-13.4, Cu 2.3-4.8, Fe 90.9-1211, Mn 10.6-40.3, Na 140.2-553.6, Al 44.8-852.7 and Zn 8.0- 27.8 mg/kg, the macro elements having values of N (1.27-2.95 %), P (383.5-850.9 mg), K (4127-12310 mg), Ca (3059-13830 mg) and Mg (602-1728 mg), respectively.

Kaynak

Journal of Food, Agriculture and Environment

Cilt

11

Sayı

03.Apr

Bağlantı

https://hdl.handle.net/11436/4144

Koleksiyonlar

  • FEF, Biyoloji Bölümü Koleksiyonu [594]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6023]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.