Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSaral, Özlem
dc.contributor.authorBak, Funda Erşen
dc.contributor.authorÖlmez, Zafer
dc.date.accessioned2020-12-19T20:24:43Z
dc.date.available2020-12-19T20:24:43Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2146-1880
dc.identifier.issn2146-698X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpNeU56RTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/4901
dc.description.abstractArbutus andrachne L. Akdeniz ve Ege bölgesinde doğal olarak bulunurken, Karadeniz bölgesinde Akdeniz enklav'ı olarak yayılır. Bu çalışmada Artvin'den alınan A. andrachne örneklerinin meyve ve çiçeklerinin antioksidan aktivite, toplam fenolik ve flavonoid madde içerikleri belirlendi. Antioksidan aktivite, DPPH radikal temizleme aktivite ve FRAP yöntemleri kullanılarak belirlenmiştir. Toplam fenolik madde miktarı Folin-Ciocalteu yöntemi, toplam flavonoid miktarı alüminyum klorür yöntemi kullanılarak tespit edilmiştir. Sonuçlara göre, A. andrachne'nin çiçekleri meyvelerinden daha yüksek antioksidan aktiviteye (104.81±4.75 ?mol FeSO4.7H2O/g kuru madde) fenolik (43.57±2.85 mg GA/g kuru madde) ve flavonoid (114.28±1.49 mg Kue/g kuru madde) içeriğe sahiptir. A. andrachne'nin çiçek ve meyvelerinin iyi bir fenol ve antioksidan kaynağı olduğu sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.abstractArbutus andrachne L. is widespread as Mediterranean enclave in the Black Sea Region, while it is found naturally in the Mediterranean and Aegean Region of Turkey. In this study, antioxidant activity, total phenolic and total flavonoid contents were determined in the fruits and flowers of A. andrachne samples obtained from Artvin. The antioxidant activity was analyzed using the DPPH radical scavenging activity and FRAP methods. In addition, while the total phenolic content was determined using the Folin-Ciocalteu assay, the aluminum chloride assay was used to measure the total flavonoid content. According to the results, the flowers of A. andrachnehave higher contents in respect to antioxidant activity (104.81±4.75 ?mol FeSO4.7H2O/g dry sample), phenolic (43.57±2.85 mg GA/g dry sample) and flavonoid (114.28±1.49 mg Que/g dry sample) than itsfruits. It was concluded that the flowers and fruits of A. andrachne are good source of phenolic and antioxidant.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectOrman Mühendisliğien_US
dc.titleArtvin'de doğal yetişen Arbutus andrachne L.'nin meyve ve çiçeklerinin toplam fenolik madde içeriği ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermining total phenolic content and antioxidant activity in fruits and flowers of naturally grown Arbutus andrachne L. in Artvinen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜen_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage51en_US
dc.identifier.endpage54en_US
dc.ri.editoaen_US
dc.relation.journalArtvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster