Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlkan, Sezai
dc.contributor.authorKarabağ, Kemal
dc.contributor.authorGaliç, Aşkın
dc.contributor.authorKarslı, Taki
dc.contributor.authorBalcıoğlu, Murat Soner
dc.date.accessioned2020-12-19T20:28:52Z
dc.date.available2020-12-19T20:28:52Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationAlkan, S., Karabağ, K., Aşkın, G.,Karslı, T., Balcıoğlu, M.S. (2010). Effects of selection for body weight and egg production on egg quality traits in Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) of different lines and relationships between these traits. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(2), 239-244.
dc.identifier.issn1300-6045
dc.identifier.issn1309-2251
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/T1Rjd01ERXg
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/5075
dc.identifier.urihttps://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=4&SID=C6rUZIvQueGfCY1L3zE&page=2&doc=19
dc.description.abstractBu çalışma, 11 generasyon boyunca seleksiyon uygulanmış Japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) seleksiyonun yumurta ağırlığı, kabuk kalınlığı, kabuk ağırlığı, şekil indeksi, albumen indeksi, sarı indeksi ve Haugh Birimi üzerine olan etkilerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Materyal olarak yüksek canlı ağırlık, düşük canlı ağırlık (5. hafta canlı ağırlığına göre) ve yumurta verimi (120 günlük) yönünde seleksiyon uygulanan hatlar ile kontrol hattı kullanılmıştır. Bütün yumurta özellikleri bakımından gruplar arasında önemli farklılıklar bulunmuştur (P<0.01). Yumurta ağırlıkları yüksek canlı ağırlık, düşük canlı ağırlık, yumurtacı ve kontrol grubu için sırasıyla 14.14±0.17 g, 9.23±0.07, 10.49±0.10 ve 11.43±0.13 g olarak belirlenmiştir. Ayrıca, hatlar arasında yumurta kabuk ağırlığı bakımından da önemli (P<0.01) farklar bulunmuş olup en yüksek ve en düşük değerler HL (1.15±0.02 g) ve LL (0.84±0.02 g) hatlarında saptanmıştır. Benzer şekilde Haugh Birimi bakımından da hatlar arasında önemli (P<0.01) farklılıklar ortaya çıkmıştır. En yüksek pozitif korelasyonun (P<0.01) yumurta ağırlığı ile yumurta eni arasında (0.938), en yüksek negatif korelasyonun (P<0.01) ise şekil indeksi ile yumurta boyu arasında (-0.531) olduğu belirlenmiştir. Neredeyse yumurtanın bütün iç kalite özellikleri yumurtanın dış kalite özelliklerine bağlı olarak değişmektedir.en_US
dc.description.abstractThis research was conducted to investigate the effects of selection on egg weight, shell thickness, shell weight, shape index, albumen index, yolk index and Haugh Unit in 11 generations selected Japanese quails (Coturnix coturnix japonica). The material used in this research was selected for 11 generations from high (HL) or low (LL) body weight Japanese quail lines according to 5-week body weights and their random bred control line (C) and layer line (L) for 120 d egg production. There were found significant differences among the lines in terms of all egg traits (P<0.01). The egg weights were determined in HL, LL, L and C lines as 14.14±0.17 g, 9.23±0.07, 10.49±0.10 and 11.43±0.13 g respectively. Besides there were significant (P<0.01) differences among the lines for the shell weight, and highest and lowest values were determined as 1.15±0.02 g and 0.84±0.02 g in HL and LL lines. Once again, there were found significant (P<0.05) differences among the lines in point of Haugh Unit. The highest positive correlation (P<0.01) was found between egg weight and egg width (0.938), and the highest negative correlation (P<0.01) was found between shape index and egg length (-0.531). Almost all of the internal quality traits of the egg changes depending on external quality traits of the egg.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleEffects of selection for body weight and egg production on egg quality traits in Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) of different lines and relationships between these traitsen_US
dc.title.alternativeCanlı ağırlık ve yumurta verimine göre yapılan seleksiyonun farklı hatlardaki Japon bıldırcınlarının (Coturnix coturnix japonica) yumurta kalitesi özelliklerine etkileri ve bu özellikler arasındaki ilişkileren_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, Pazar Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorKarabağ, Kemal
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage239en_US
dc.identifier.endpage244en_US
dc.ri.editoaen_US
dc.relation.journalKafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster