Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYazıcı, Keziban
dc.contributor.authorBakoğlu, Nalan
dc.contributor.authorAkbulut, Mustafa
dc.contributor.authorGöksu, Burcu
dc.date.accessioned2020-12-19T20:29:54Z
dc.date.available2020-12-19T20:29:54Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn1300-3496
dc.identifier.issn2149-2182
dc.identifier.urihttps://doi.org/16882/derim.2016.267453
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpneU56TXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/5313
dc.description.abstractÇalışma, kaolin uygulamalarının ‘Hayward’ kivi (Actinidia deliciosa A. Chev.) çeşidinde meyve gelişimi ve kalite kriterleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla 2014-2015 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine ait araştırma ve deneme arazisinde yürütülmüştür. Bu amaçla küçük meyve döneminden itibaren bir ay aralıkla iki kez %3’lük kaolin uygulaması yapılmıştır. Uygulamalardan sonra ağacın dört yönünden seçilen ve etiketlenen meyvelerde hasada kadar olan sürede 15 gün aralıklarla meyve en ve boy ölçümleri yapılmıştır. Ayrıca uygulamaların meyve eti sertliği, titre edilebilir asit miktarı (%), suda çözünür kuru madde (%) ve usare miktarı (%) ve yaprak alanı üzerine etkileri incelenmiştir. Deneme sonucunda; %3’lük kaolin uygulamasının ‘Hayward’ kivi çeşidinde meyve gelişimi ve kalitesi üzerine etkisinin istatistiki olarak önemli olmadığı, ancak meyve gelişiminde kısmi bir artış sağladığı tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe study was carried out to determine the effects of kaolin application on fruit development and fruit quality of 'Hayward' kiwifruit (Actinidia deliciosa A. Chev.) between the years of 2014 and 2015 in the research and the experimentation area of Recep Tayyip Erdoğan University, Faculty of Agriculture and Natural Sciences, Department of Horticulture. For this purpose, 3% of kaolin application was made twice at monthly intervals from the period of the small fruits. After the application, fruit width and length measurements were made in the labeled fruit of the four chosen directions of the tree in 15 days intervals until the harvest time. Furthermore, the effects of kaolin treatments on fruit firmness (N), titratable acidity amount (%), soluble solids (%), juice content (%) and leaf area were also determined. At the end of the trial, the effect of 3% of kaolin applications on fruit development and quality of 'Hayward' kiwifruit varieties is not statistically significant, however, it was detected that it provides a significant increase in fruit development.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.titleHayward kivi çeşidinde (Actinidia deliciosa A. Chev.) kaolin uygulamasının meyve gelişimi ve kalitesi üzerine etkisien_US
dc.title.alternativeThe effects of kaolin application on fruit development and fruit quality of 'Hayward' kiwifruit (Actinidia deliciosa A. Chev.)en_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜen_US
dc.identifier.doi16882/derim.2016.267453
dc.identifier.volume33en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage189en_US
dc.identifier.endpage198en_US
dc.ri.editoaen_US
dc.relation.journalDerimen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster