• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Farklı Süs Biberi (Capsicum Sp.) tür ve hatlarının Çukurova koşullarına adaptasyonu

View/Open

Tam Metin / Full Text (353.0Kb)

Access

info:eu-repo/semantics/openAccess

Date

2011

Author

Yaldız, Gülsüm
Özgüven, Menşure

Metadata

Show full item record

Citation

Yaldız, G. & Özgüven, M. (2011). Farklı Süs Biberi (Capsicum Sp.) Tür ve Hatlarının Çukurova Koşullarına Adaptasyonu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 21(1), 1-11.

Abstract

Çukurova koşullarında yapılan bu araştırmada, yörede, Kahramanmaraş ilinde yetiştirilen ve farklı ülkelerden sağlanan 38 adet süs biberi (Capsicum sp.) tür ve hatlarının bazı fenolojik, pomolojik ve bitkisel özellikleri ile verimlerinin saptanması amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda, denemeye alınan farklı süs biberi tür ve hatlarında, ortalama bitki boyu uzunlukları 37.67-117.7 cm, dal sayısı 5.0-14.67 adet/bitki, meyve eni 0.27-2.40 cm, meyve boyu 1.77-10.67 cm, meyve sayısı 2.0-370.7 adet/bitki, yaş meyve verimleri 41.60-6427.0 kg/da, kuru meyve verimleri 11.8-1633.7 kg/da arasında değişim göstermiştir.
 
In this study, under the circumstances of Cukurova, it was aimed to determine the phenological, pomologicial, herbal and fruit yield properties of 38 ornamental pepper species and lines which were provided from Kahramanmaraş, Cukurova region and different countries. In the result of this study, populations of ornamental pepper, used for the trial exchanged between the average height of plant (37.67-117.7 cm), number of branches (5.014.67 number /plant), width of fruit (0.27-2.40 cm), height of fruit (1.77-10.67 cm), number of fruit (2.0-370.7 number/plant), fruit weight (41.60-6427.0 kg/da) and dried weight (11.8-1633.7 kg/da).
 

Source

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Volume

21

Issue

1

URI

https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJM01UWTFOUT09
https://hdl.handle.net/11436/5352

Collections

  • Pazar Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu [73]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2844]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Instruction | Guide | Contact |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Guide|| Instruction || Library || Recep Tayyip Erdoğan University || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan University, Rize, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.