• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of phytase enzyme supplementation to hazelnut meal based diets on growth performance and nutrient digestibility of Siberian sturgeon (Acipenser baerii Brand, 1869)

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (921.4Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2021

Yazar

Karabulut, Huriye Arıman
Kurtoğlu, İlker Zeki
Köse, Özay

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Karabulut, H.A., Kurtoglu, I.Z., & Kose, O. (2021). Effects of phytase enzyme supplementation to hazelnut meal based diets on growth performance and nutrient digestibility of Siberian sturgeon (Acipenser baerii Brand, 1869). The Journal of Agricultural Sciences - Tarım Bilimleri Dergisi, 27(2), 231-238. https://doi.org/10.15832/ankutbd.663532

Özet

This research was carried out to determine that the effects of diets containing 30% hazelnut meal and different proportions of phytase enzymes on the growth performance of Siberian sturgeon ( Acipenser baerii) (initial mean weight, 960.23 +/- 0.55 g). The trial diets consisted of feeds supplemented with 0.25 g kg(-1) (G2), 0.50 g kg(-1) (G3), and 1.00 g kg(-1) (G4) phytase enzyme, and with no enzyme added to the control group (G1), respectively. Experiment groups were performed in 3 replicates and trials were carried out for 90 days. As a result, adding phytase enzyme to feeds contain 30% hazelnut meal was found to have a positive effect on the weight gain (WG, g), the protein efficiency ratio (PER), feed conversion ratio (FCR), and specific growth rate (SGR, %). Growth performance was found to be more successful in all groups fed feeds supplemented with phytase enzyme compared to the G1 group (P<0.05). The G4 was the best group than the others statistically (P<0.05). In terms of the digestibility effect of enzyme added groups, the highest total digestion rate (77.14 +/- 0.07%) was obtained in the G4 enzyme group and the lowest total digestibility (74.32 +/- 0.02%) was estimated in the G1.

Kaynak

The Journal of Agricultural Sciences - Tarım Bilimleri Dergisi

Cilt

27

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.15832/ankutbd.663532
https://hdl.handle.net/11436/6306

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5983]
  • SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [162]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2844]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.