• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

An analysis of the changes in food consumption frequencies before and during the COVID-19 pandemic: Turkey

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (471.9Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2021

Yazar

Başaran, Burhan
Pekmezci, Hilal

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Basaran, B. & Pekmezci, H. (2021). An Analysis of the Changes in Food Consumption Frequencies Before and During the COVID-19 Pandemic: Turkey. Progress in Nutrition, 23(4), e2021218. https://doi.org/10.23751/pn.v23i4.10431

Özet

Caused by the SARS-CoV-2, the COVID-19 outbreak that has turned into a global pandemic has proved that many events that would have been deemed as elements of pure fiction can indeed become reality. Millions of people in many countries isolated/are isolating themselves within the scope of self-quarantine to control the outbreak. This might affect one's dietary habits either positively or negatively. One of the first in its field, the present study statistically examines the changes in food consumption frequencies of 3017 individuals living in one of the seven regions of Turkey before and during the COVID-19 pandemic using a scale formulated with this specific purpose. As far as food consumption frequencies are concerned, while no statistically significant differences were spotted in the general total of the scale, 9 out of 10 sub-groups, the exception being the bread group, manifested statistically significant variations (p<0.001). Specifically, while the consumption of dietary supplements like propolis or vitamins C and D surged, the consumption of flour, sugar, salt, and various beverages (instant coffee, soft drinks) fell significantly. The post-COVID-19 era is considered to bring about an increase in the demand for products boosting the immune system.

Kaynak

Progress in Nutrition

Cilt

23

Sayı

4

Bağlantı

https://doi.org/10.23751/pn.v23i4.10431
https://hdl.handle.net/11436/6525

Koleksiyonlar

  • Pazar Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu [75]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6023]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.