Konu "Akuakültür" için listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Balıklardan izole edilen bazı bakteriyel patojenlere karşı tannik asitin antibakteriyal etkisinin belirlenmesi
(2021)Bu çalışmada, bitkilerden doğal ekstraksiyon işlemiyle elde edilen ve su ürünleri yetiştiriciliğinde tatlandırıcı yem katkı maddesi olarak kullanılan Silvafeed TSP’nin (tannik asit) Aeromonas hydrophila, Pseudomonas ... -
Karadeniz bölgesi su ürünleri işleme tesisi çalışanlarının bazı demografik özelliklerinin incelenmesi
(Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı / Su Mühendisliği, 2018)Bu çalışmada, Karadeniz Bölgesinde bulunan illerde faaliyet gösteren su ürünleri işleme tesislerinde çalışanların, sosyo-ekonomik yapıları incelenmiş, toplumsal ve ekonomik açıdan verilerinin ortaya koyulması amaçlanmıştır. ... -
Kültür kökenli Karaca Mersin balığı (Acipenser gueldenstaedtii)’nın hematolojik parametrelerinin referans değerlerinin belirlenmesi
(2023)Karadeniz havzasının doğal türlerinden olan Karaca mersin balığı (Acipenser gueldenstaedtii), ekolojik öneminin yanı sıra, et kalitesi ve havyarı ile ekonomik değeri de yüksek bir balık türüdür. Bu çalışmanın amacı, ...