Konu "Lakerda" için listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Effect of modified atmosphere packaging on quality and shelf life of salted bonito (Sarda sarda)
(Taylor & Francis, 2012)In this study, the fresh meat of bonito (Sarda sarda) was used to make lakerda, which is a type of salted fish (Turkish traditional product). The lakerda was packaged in plastic film (A), vacuumed (VP), placed in modified ... -
Yetiştiriciliği yapılan karaca Mersin balığı (Acipencer gueldenstaedtii, Brandt and Ratzenburg, 1833)'nın lakerda yapımına uygunluğu ve kalite değişimlerinin belirlenmesi
(Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalı, 2017)Yapılan bu çalışmada, yetiştircilik yoluyla üretilen Karaca Mersin balığından (Acipencer gueldenstaedtii, Brandt and Ratzenburg, 1833) elde edilen lakerdanın, kendi salamurasında ve vakum paketlenerek buzdolabı koşullarında ...