Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUlusal, Mükerrem Özkan
dc.date.accessioned2019-09-12T07:36:15Z
dc.date.available2019-09-12T07:36:15Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/367
dc.description.abstractBu çalışma da, Trabzon balık hali Kayıtlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Trabzon balık hali kayıtlarının incelenmesinde, Trabzon Belediyesine bağlı olarak çalışan Balık Halinde tutulan resmi kayıtlar ile halde Toptan satış yapan toptancı esnafıyla yüz yüze görüşmeler yapılarak elde edilen kayıtlardan yararlanılarak gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemeler sonunda Trabzon balık halinde 2009-2013 yılları arasında işlem gören 22 balık türü olduğu tespit edilmiştir. Bu türlerden 15 'i Karadeniz'de avlanan, ikisi kültür balığı, biri ise ithal edilen, 4 tür ise diğer bölgelerden getirilip halde işlem gören türlerden oluşmaktadır. Balık halinde en fazla işlem gören balık türü Hamsi olurken en az işlem gören balık türü ise sarpa'dır. Toptancı kayıtlarına göre Trabzon Belediyesi balık hali kayıtları ile toptancı kayıtları arasında büyük farklar olduğu tespit edilmiştir. Beş yıllık süreçte halde en fazla işlem gören ortalama balık miktarı 6273,85 ton olarak hesaplandı. Trabzon balık halinde işlem gören balıklar arasında hamsi %82,10' lik oranla ilk sırayı alırken, hamsiyi, palamut (%9,73), istavrit (%5,25) diğer türlerin (%2,92) takip etmektedir (Şekil 17). Halde işlem gören balıkların %1,61'ini kültür balıkları, %98,39 'ünü ise avcılık yoluyla yakalanan balıklar oluşturmaktadır In this study, it was aimed to investigate the records of Trabzon Fish market. The investigation was done with the interviews with the people who sell fish in the wholesale market face to face and with the formal records hold in Trabzon Fish market which works for Trabzon Municipality. In the end of the investigation, it has been determined 22 species of fish in Trabzon Fish market between the years 2009-2013. From these species, 15 of them are those hunted in Black Sea, 2 of them are culture fish, 1 is imported, and the other 4 are the species brought from other areas and having been treated. The most treated kind is Anchovy while the least treated is Sarpa. According to the wholesale records, between the records of Trabzon Municipality and records of wholesale market, it was determined big differences. In the period of 5 years, the average fish was accounted to have been 6273,85 tones. In Trabzon fish market , among the treated fish, anchovy is in the first order with the rate %82,10, Atlantic bonito %9,73, horse mackerel %5,25and other species are followed %2,92 . In the market %1,61 is culture fish, %98,39 is fish that are hunted.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Anabilim Dalıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBalık halien_US
dc.subjectFish marketen_US
dc.subjectBalıkçılıken_US
dc.subjectFisheriesen_US
dc.subjectSatış noktasıen_US
dc.subjectSales pointen_US
dc.title2009-2013 yılları arasındaki Trabzon balık hali kayıtlarının incelenmesien_US
dc.title.alternativeA comperative analysis of Trabzon fish market records between 2009 and 2013en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.department0-Belirleneceken_US
dc.contributor.institutionauthorUlusal, Mükerrem Özkan
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster