• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Essential oil compositions of four mushrooms: Scleroderma verrucosum, Cortinarius infractus, Hypholama capnoides and Hypholama fasciculare from Turkey

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (112.0Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2007

Yazar

Yaylı, Nuran
Yılmaz, Nagihan
Ocak, Miraç
Sevim, Ali
Sesli, Ertuğrul
Yaylı, Nurettin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Yaylı, N., Yılmaz, N., Ocak, M., Sevim, A., Sesl, E. & Yaylı, N. (2007). Essential oil compositions of four mushrooms: Scleroderma verrucosum, Cortinarius infractus, Hypholama capnoides and Hypholama fasciculare from Turkey. Essential oil compositions of four mushrooms: Scleroderma verrucosum, Cortinarius infractus, Hypholama capnoides and Hypholama fasciculare from Turkey. Asian Journal of Chemistry, 19(5), 4102-4106.

Özet

The chemical composition of the essential oils obtained from four varieties of Mushrooms, ie. Scleroderma verrucosum, Cortinarius infractus, Hypholama capnoides and Hypholama fasciculare were analyzed by GC-MS. 13, 36, 8 and 10 components, respectively were identified in the essential oils and the main components were found to be 3-octanone from S. verrucosum, musk ambrette from C. infractus, l -octen-3-ol from H. capnoides and H. fasciculare in the ratios of 49.1, 62.3, 21.7 and 18.2 %, respectively. The isolated essential oils of the fruiting bodies of mushrooms were also tested for antimicrobial activity against the bacteria E. coli, K. pneumoniae, P. aeruginosa, E. faecalis, S. aureus, B. cereus and the fungus C. tropicalis, at maximum essential oil concentrations in hexane of 500, 200, 50 and 250 ?g/mL, respectively. No biological activity was observed against all the test microorganisms.

Kaynak

Asian Journal of Chemistry

Cilt

19

Sayı

5

Bağlantı

https://hdl.handle.net/11436/3968

Koleksiyonlar

  • FEF, Biyoloji Bölümü Koleksiyonu [586]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5917]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.