• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Environmental friendly food smoking technologies

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2014

Yazar

Kılıç, Aydın
Küçük, Haydar
Midilli, Adnan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Killic, A., Kucuk, H., Midilli, A. (2014). Environmental Friendly Food Smoking Technologies. In: Dincer, I., Midilli, A., Kucuk, H. (eds) Progress in Sustainable Energy Technologies Vol II. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-319-07977-6_37

Özet

This study deals with the development of the food smoking technologies for environmental friendly unit operations. Smoking process include some different unit operations such as salting, drying and smoking. In this regard, the last innovative studies on the smoking technologies first defined. Second, the main environmental characteristics of unit operations in smoking process are discussed. Third, some sustainable strategies for improving the smoking process and minimizing the environmental impact are developed. Finally, a case study, including the cold air assisted salting, drying and smoking of the food, is presented by considering some food quality and safety parameters. Finally, the results show that the best method reduced environmental impact is the low temperature assisted brining, drying and liquid smoking. In summary, the low temperature process assisted production techniques are potential techniques for food smoking industry in order to achieve better product quality, safety and reduced environmental impact. © Springer International Publishing Switzerland 2014.

Kaynak

Progress in Sustainable Energy Technologies Vol II: Creating Sustainable Development

Bağlantı

https://doi.org/10.1007/978-3-319-07977-6_37
https://hdl.handle.net/11436/4017

Koleksiyonlar

  • Makine Mühendisliği Bölümü Koleksiyonu [329]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.