• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Tomato polyphenolics: Putative applications to health and disease

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2018

Yazar

Bakır, Sena
Kamiloğlu, Senem
Tomas, Merve
Çapanoğlu, Esra

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Bakır, S., Kamiloğlu, S., Tomas, M. & Capanoğlu, E. (2018). Tomato polyphenolics: Putative applications to health and disease. Polyphenols: Mechanisms of Action in Human Health and Disease, 93-102. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-813006-3.00009-X

Özet

Tomato and its products are valuable sources of polyphenols, including naringenin chalcone, rutin, quercetin, chlorogenic acid, caffeic acid, naringenin, kaempferol-3-rutinoside, p-coumaric acid, ferulic acid, and kaempferol, which have been reported to have some positive health effects such as reducing the risk of chronic diseases, including cancer, especially prostate cancer, and cardiovascular diseases. These compounds have shown antioxidant properties by quenching reactive oxygen and nitrogen species that play key roles in the formation of chronic diseases. However, the health effects of tomato have been mainly associated with carotenoids and there are a limited number of studies on tomato polyphenols. So, further research unraveling the mechanism of tomato polyphenols on their health-associated effects is necessary. This chapter critically reviews both in vivo and in vitro studies on the effect of tomato polyphenols on chronic diseases. © 2018 Elsevier Inc. All rights reserved.

Kaynak

Polyphenols: Mechanisms of Action in Human Health and Disease

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/B978-0-12-813006-3.00009-X
https://hdl.handle.net/11436/4427

Koleksiyonlar

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Koleksiyonu [34]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.