• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effect of 1-MCP concentration on skin and flesh color polyphenol oxidase activity during cold storage and shelf life periods in ‘Ankara’ pear (Pyrus communis L.)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2020

Yazar

Bakoglu, N.
Gunes, N.T.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this research, the effect of postharvest 1-methylcyclopropane (1-MCP) concentrations of 150 and 300 ppb on fruit skin and flesh color, and polyphenol oxidase (PPO) activity of ‘Ankara’ pear (Pyrus communis L. ‘Ankara’) was investigated during two consecutive years. Fruit harvested at commercial harvest time were stored at 0±1°C temperature, 85-90% relative humidity (RH) conditions after 1-MCP treatments at 20°C for 24 h. In addition, for shelf life determinations, fruit were taken at 30 days intervals and kept at 20±1°C, 60-70% RH conditions for 2 weeks. The efficacy of 1-MCP treatments at both concentrations on keeping fruit color were clearer during shelf life periods and also they helped to decrease PPO activity. Moreover, fruit flesh L* and h* values are negatively and fruit flesh C values were positively correlated with PPO activity during shelf life periods in both years. A 1-MCP treatment concentration of 300 ppb could be promising for storing ‘Ankara’ pear fruit longer than 200 days and improved resistance to flesh browning disorder. © 2020 International Society for Horticultural Science. All rights reserved.

Kaynak

Acta Horticulturae

Cilt

1275

Bağlantı

https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2020.1275.31
https://hdl.handle.net/11436/4490

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.