• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Routine oxygen consumption rate of the Black Sea trout(salmo trutta labrax pallas, 1811)

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (173.4Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2012

Yazar

Akbulut, Bilal
Çakmak, Eyüp
Kurtoğlu, İlker Zeki
Alkan, Ali

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Akbulut, B., Çakmak, E., Kurtoğlu, İ.Z. & Alkan, A. (2012). Routine oxygen consumption rate of the Black Sea trout(salmo trutta labrax pallas, 1811). Journal of FisheriesSciences.com, 6(2), 88-95..

Özet

Bu çalışmanın amacı, Karadeniz Alabalığının (Salmo trutta labrax Pallas, 1811) deniz suyunda (‰18 tuzluluk) çiftlik şartlarında tanklarda oksijen tüketim oranını belirlemektir. Denemede ortalama ağırlıkları 54.1 ±3.06 g (n=300) ve 507.0 ±17.71 g (n=32) ve total boyları 17.7 ±0.36 ve 35.5 ±0.44 cm olan iki farklı balık grubu kullanılmıştır. Deneme süresince su sıcaklığı ortalama 10.0 ±0.01°C olmuştur. Her tankın giriş ve çıkış suyunda üç gün boyunca çözünmüş oksijen miktarı ölçülmüştür. Oksijen Tüketim Oranı balık büyüklüğüne bağlı olarak 95.2-140.0 mgO2kg/saat arasında değişmiştir. Oksijen tüketiminin aydınlık dönemde artığı tespit edilmiştir.
 
Aim of this study is to determinate oxygen consumption rate of Black Sea trout, (Salmo trutta labrax Pallas, 1811) in the sea water (18‰ salinity) in tanks at farm condition. Two different fish size were used as small size and big size which average weights 54.1 ±3.06 (n=300) and 507.0 ±17.71 (n=32) g, average total lengths 17.7 ±0.36 and 35.5 ±0.44 cm respectively. Water temperature averaged 10.0 ±0.01ºC during the experiment. The amount of dissolved oxygen was measured during 3 days inlet and outlet of each tank. Oxygen consumption rate was found to be in the range of 95.2-140.0 mgO2kg/h according to fish size. It was observed that O2 consumption increased in the daylight period.
 

Kaynak

Journal of FisheriesSciences.com

Cilt

6

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRJNU5EWTFOUT09
https://hdl.handle.net/11436/5241

Koleksiyonlar

  • SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [160]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2844]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.