Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkbulut, Mustafa
dc.contributor.authorBakoğlu, Nalan
dc.contributor.authorYazıcı, Keziban
dc.contributor.authorGöksu³, Burcu
dc.date.accessioned2020-12-19T20:30:20Z
dc.date.available2020-12-19T20:30:20Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1300-8943
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpjeU9URTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/5389
dc.description.abstractDoğu Karadeniz bölgesinde çay ve fındık dışında tarımsal üretim sınırlıdır. Ekolojik özellikler ve coğrafi yapı da bunu sınırlayan ana faktörlerdir. Bölgede miras nedeniyle bölünmüş arazilerin varlığı arazi boyutlarının bu bölgede küçülmesine neden olmuştur. Bunun sonucu, birim alandan daha çok gelir getirebilecek meyvelerin üretimi tercih edilmektedir. Bu anlamda üzümsü meyveler içerisinde bulunan; kivi, çilek, yaban mersini, kuşburnu ve böğürtlene bölgede ilgi artmıştır. Bölgede yeni bahçeler hızla kurulmaktadır. Ancak, bu ürünlerin üretimi ile ilgili teknik bilgi eksikliği, bahçe tesis maliyetlerinin yüksekliği ve pazarlama gibi çeşitli sorunlar da mevcuttur. Bu araştırmada Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki üzümsü meyvelerin mevcut durumu, potansiyeli ve geleceğe yönelik öneriler detaylı olarak ortaya konulmaktadıren_US
dc.description.abstracthazelnuts. Ecological characteristics and the geographical structure are the main factors limiting this. Heritage in the region because of the presence of divided land has led to a reduction in the size of the land. As a result, the production of fruit could bring more revenue per unit area is preferred. In this regard contained in the berries; kiwi, strawberries, blueberries, blackberries and rosehips increased interest in the region. New gardens in the region are quickly establishing. In this study, the current status of berries in the Eastern Black Sea Region, suggestions for potential and future are revealed in detailen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleDoğu Karadeniz Bölgesi’nde Üzümsü Meyvelerin Potansiyeli Ve Geleceğien_US
dc.title.alternativePotential And Future Of Small Fruits In The Eastern Black Sea Regionen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜen_US
dc.identifier.volume46en_US
dc.identifier.issueözel sayı 1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage6en_US
dc.ri.editoaen_US
dc.relation.journalBahçeen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster