• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of the feeds containing hazelnut meal as plant protein source on growth performance and body composition of Siberian sturgeon (Acipenser baeri) and economic profitability value

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (196.7Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2019

Yazar

Karabulut, Huriye Arıman
Kurtoğlu, İlker Zeki
Kırtan, Yunus Emre

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Karabulut, H.A., Kurtoğlu, İ.Z. & Kırtan, Y.E. (2019). Effects of the Feeds Containing Hazelnut Meal as Plant Protein Source on Growth Performance and Body Composition of Siberian sturgeon (Acipenser baeri) and Economic Profitability Value. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 43(2), 244-252. https://doi.org/10.3906/vet-1807-7

Özet

In this study, the effects of feeding with the diets containing hazelnut meal (HM) at different levels (0%, 15%, 30%, and 45%) on the growth performance and body composition of Siberian sturgeon were investigated. The study was carried out for 90 days with 3 replicates (n = 15; 283.1 ± 6.52 g fish weight). The highest weight gain (180.62 ± 2.84%) was observed in the control group followed by 15%, 30%, and 45% HM. When the groups were evaluated in terms of SGR, FCR, and PER, the control group was observed to have the best performance. The control group and the 15% HM group, which were statistically similar, were found to be different from the other groups (P < 0.05). The statistical difference between the control group and the 45% HM group of HSI values was significant (P < 0.05). CP, CF, and GE values were found to be similar in the control group and 15% HM groups and different from other groups (P < 0.05). Finally, it was concluded that adding 15% HM to the diet would positively affect fish growth in terms of growth performance, ECR, meat quality, and body composition, but considering the economic performance, it is determined that the rate of HM can be increased up to 45%.

Kaynak

Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

Cilt

43

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.3906/vet-1807-7
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpNMU9EVXhNUT09
https://hdl.handle.net/11436/5579

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5983]
  • SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [162]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2844]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.