• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effects of wheatgrass length on antioxidant activity and total phenolic content in wheatgrass (Triticum spp.)

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (425.6Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2020

Yazar

Şavşatlı, Yusuf

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Şavşatlı, Y. (2020). The effects of wheatgrass length on antioxidant activity and total phenolic content in wheatgrass (Triticum spp.). Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 44(3), 271-277.

Özet

This study was carried out with the aim of determining the effects of wheatgrass lengths on antioxidant activity and total phenolic content of wheatgrass belonging to different cultivars (Triticum spp.) in laboratory conditions in 2017. When the wheat seedlings grown in plastic containers under soilless conditions reached three levels of wheatgrass length (5–6, 8–9, and 11–12 cm), the seedlings were cut from the root collar and dried in an oven. As a result of analysis of the dried material, it was found that the cut lengths of wheatgrass significantly (P < 0.01) affected antioxidant activity and total phenolic content of wheatgrass. Ten wheat cultivars belonging to Triticum monococcum L., T. durum L., and T. aestivum L. were used. Wheatgrass was cut at three lengths (5–6, 8–9, and 11–12 cm). It was found that the wheatgrass lengths had a significant (P < 0.01) effect on antioxidant and total phenolic content of wheatgrass. In addition, in terms of these traits, the most suitable wheatgrass length for cutting changed depending on the wheat species and also cultivars. The highest (P < 0.01) antioxidant activity and total phenolic content (TPC) were also determined at three wheatgrass lengths in cultivar Sarıbaşak. The average values obtained from Sarıbaşak wheatgrass were 31.0% for DPPH-free radical scavenging activity and 51.6 mg GAE–1 dry weight for TPC. The results of the analysis suggested that Sarıbaşak is the most promising cultivar in terms of both antioxidant activity and TPC in wheatgrass.

Kaynak

Turkish Journal of Agriculture and Forestry

Cilt

44

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.3906/tar-1811-33
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpRd01EWTVPUT09
https://hdl.handle.net/11436/6003

Koleksiyonlar

  • Bahçe Bitkileri Bölümü Koleksiyonu [67]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2844]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.