Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSarı, Mustafa
dc.contributor.authorÇam, Alper Veli
dc.date.accessioned2020-12-19T20:51:40Z
dc.date.available2020-12-19T20:51:40Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1309-7423
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpZMU5Ea3lNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/6106
dc.description.abstractTurizm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir hızla gelişim gösteren ve buna bağlı olarak diğer sektörleri de etkileyerek gelişmelerinde öncü rol oynayan geniş bir sektör haline gelmiştir. İşletmeler gelişen dünya koşullarına ayak uydurmak, diğer işletmelerle rekabet gücünü arttırabilmek ve faaliyetlerini sürdürebilmek için, satış gelirlerini arttırmalı, maliyetlerini düşürmeli ve maliyetlerini etkin bir şekilde kontrol altında tutmalıdır. Turizm sektörünün ağırlıklı olarak emek yoğun çalışması ve otomasyon sistemini sıklıkla kullanamaması etkin bir yönetim ve muhasebe sistemi anlayışını zorunlu kılmaktadır. Bu çalışmanın amacı konaklama işletmelerinde maliyet ve yönetim muhasebesi uygulamalarını incelemek, problemleri ortaya çıkarmak ve maliyet ve yönetim muhasebesi uygulamalarından ne ölçüde yararlanıldığını tespit etmektir. Çalışmanın teorik içeriğinden oluşturulan anket, Türkiye'de faaliyet gösteren işletme belgeli, tatil köyleri, 3 yıldızlı, 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı konaklama işletmelerine uygulanmış ve sonuçlar değerlendirilmiştir. Çalışmada ki kare ve faktör analizlerinden yararlanılmıştıren_US
dc.description.abstractJust like all around the world, in Turkey tourism is a wide sector which is progressing quickly and a pioneer effect on the other sectors’ progress. The business enterprises must increase their sales revenues, reduce their cost and keep their cost under control in order to keep up with the progressing world’s conditions, increase the competitive power and to carry on their activity. Because of the intensive working programs and less usage of automatic control systems of tourism sector, an effective sense of management and accounting system is compulsory. The aim of this study is to analyze the cost and management accountings of accommodation establishments, determine the problems and to find out to what extent they benefit from cost and management accounting practices. The survey prepared from the theoric content of the study was applied to 3, 4, 5 stars accommodation establishments, holiday villages and certificated places in Turkey and the results were evaluated. Chi-square and factor analysis were used in this studyen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectTarihen_US
dc.titleKonaklama İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi Uygulamaların Kullanımıen_US
dc.title.alternativeUse Of Management Accounting Applications In Hospitality Enterprisesen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜen_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue9en_US
dc.identifier.startpage247en_US
dc.identifier.endpage266en_US
dc.ri.editoaen_US
dc.relation.journalGümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster