Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorPilatin, Abdulmuttalip
dc.date.accessioned2023-02-22T06:51:30Z
dc.date.available2023-02-22T06:51:30Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationPilatin, A. (2021). Tüketicilerin Kredi Kartı Kullanımını Etkileyen Faktörler: Ordu İli Örneği. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18(2), 1400-1426. https://doi.org/10.33437/ksusbd.739952en_US
dc.identifier.issn2149-2786
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.33437/ksusbd.739952
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/7666
dc.description.abstractBu çalışmada, Ordu ilinde yaşayan tüketicilerin kredi kartı kullanımını etkileyen faktörler araştırılmıştır. Bu kapsamda 425 kişi ile yüz yüze anket uygulaması yapılmıştır. Buna göre, Ordu ilindeki tüketicilerin demografik özellikleri, kredi kartı kullanımını etkileyen faktörler ve kredi kartı kullanma alışkanlıkları yapılan frekans analizi ile gösterilmiştir. Tüketicilerin kredi kartı kullanım motivasyonlarında en önemli etkenin kredi kartlarının taksitli alış-veriş imkânı sağlamasının olduğu anlaşılmıştır. Kredi kartı ile yapılan harcama türlerine bakıldığında ilk sırada 3,81 ortalamayla gıda harcaması, ikincisi sırada 3,23 ortalamayla giyim harcamaları ve üçüncü sırada ise 2,98 ortalama ile elektronik ürün harcamalarının yer aldığı tespit edilmiştir. Yapılan T-Testi ve Anova analizleriyle kredi kartı kullanımını etkileyen faktörlerin demografik özelliklere ve gelire göre çok önemli bir farklılığa neden olmadığı belirlenmiştir. Buna göre kredi kartı kullanımında etkili olan faktörler katılımcıların cinsiyeti, yaşı, eğitim seviyesi ve eşlerin çalışma durumuna göre istatistiksel olarak farklılık gösterirken katılımcıların gelirleri, meslekleri ve medeni durumlarına göre istatistiksel olarak farklılık göstermediği tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to determine the factors affecting the credit card usage of consumers living in Ordu. In this context, 425 individuals were interviewed face to face. Accordingly, the demographic characteristics of consumers in Ordu, factors affecting credit card usage and spending with credit card and habits of using credit card have been shown by frequency analysis. The most important factor was the fact that credit cards provide installment opportunities. it is observed that food expenditure is the first with 3.81 average, clothing expenditure is the second with 3.23 average and electronic expenditure is the second with an average of 2.98. T-Test and Anova analyzes revealed that the factors affecting credit card usage did not cause a significant difference according to demographic characteristics and income. According to this, some of the factors effective in credit card usage were found to be statistically different according to gender, age, education level, spouses' working status, while it was found that participants did not differ statistically according to their income, occupation and marital status.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKredi kartıen_US
dc.subjectKredi kartı kullanımıen_US
dc.subjectKredien_US
dc.subjectCredit carden_US
dc.subjectCredit card useen_US
dc.subjectCrediten_US
dc.titleTüketicilerin kredi kartı kullanımını etkileyen faktörler: Ordu ili örneğien_US
dc.title.alternativeFactors effective in the use of credit card: The case of Orduen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Finans ve Bankacılık Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorPilatin, Abdulmuttalip
dc.identifier.doi10.33437/ksusbd.739952en_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1400en_US
dc.identifier.endpage1426en_US
dc.relation.journalKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster