Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇakıroğlu, Kamer Ilgın
dc.contributor.authorKartal, Burcu
dc.contributor.authorÖztürk, Abdülkadir
dc.contributor.authorSert, Mehmet Fatih
dc.date.accessioned2023-03-06T10:58:13Z
dc.date.available2023-03-06T10:58:13Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.citationÇakıroğlu, K.I., Kartal, B., Öztürk, A. & Sert, M.F. (2022). Çay İçecek Pazarında Tüketim Alışkanlıklarının İçerik Analizi ve Metin Madenciliği ile Değerlendirilmesi. Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi, 57(4), 3109-3136 http://doi.org/ 10.15659/3.sektor-sosyal-ekonomi.22.12.2031en_US
dc.identifier.issn2148-1237
dc.identifier.issn2587-0114
dc.identifier.urihttp://doi.org/ 10.15659/3.sektor-sosyal-ekonomi.22.12.2031
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/7790
dc.description.abstractÇay dünya genelinde belirli bölgelerde yetiştirilen bir ürün olup, yetiştirildiği ülkenin ekonomisine katkı sağlamaktadır. Çay birçok tüketici tarafından farkındalığı olan ve tüketilen bir ürün olmakla birlikte farklı tüketiciler tarafından farklı çay türlerinin tercih edildiği görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, tüketicilerin çay tüketim alışkanlıkları ile bir ürün olarak çaya yönelik algılarının ortaya çıkarılmasıdır. Bu araştırma kalitatif bir araştırma olup, veri toplama tekniği olarak derinlemesine görüşme tekniğinden yararlanılmıştır. Amaçsal örneklem yöntemi ile seçilen 23 farklı çay tüketicisinden çay tüketim alışkanlıklarına yönelik veri elde edilmiştir. Veri, içerik analizi ve metin madenciliği teknikleri ile analiz edilmiştir. On altı temel kategori ve alt kategorilerin değerlendirilmesi ile elde edilen bulgular, tüketicilerin çay türü olarak genellikle siyah çayı algıladıklarını ortaya koymaktadır. Ayrıca tüketicilerin çayda kaliteye, tada, aromaya, çayın rengine, çayın berrak olmasına önem verdikleri görülmektedir. Tüketiciler çay markaları arasında farklılıklar (tat, kalite, ambalaj, fiyat gibi) olduğunu belirtirken, yerli çay markalarının tercih edilmesinin önemini vurgulamışlardıren_US
dc.description.abstractTea is a product grown in certain regions around the world and contributes to the economy of the country where it is grown. Tea is a product that is aware of and consumed by many consumers, and it is seen that different types of tea are preferred by different consumers. The aim of this study is to reveal consumers' tea consumption habits and their perceptions of tea as a product. This research is a qualitative research and in-depth interview technique was used as a data collection technique. Data on tea consumption habits were obtained from 23 different tea consumers selected by the purposeful sampling method. The data was analyzed by content analysis and text mining techniques. Findings obtained by evaluating sixteen basic categories and sub-categories reveal that consumers generally perceive black tea as a type of tea. In addition, it is seen that consumers give importance to the quality, taste, aroma, color, and clarity of the tea. While consumers stated that there are differences (such as taste, quality, packaging, and price) between tea brands, they emphasized the importance of choosing domestic tea brands.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTürk Kooperatifçilik Kurumuen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTüketici algısıen_US
dc.subjectÇay içecek pazarıen_US
dc.subjectÇay tüketimien_US
dc.subjectİçerik analizien_US
dc.subjectMetin madenciliğien_US
dc.subjectConsumer perceptionen_US
dc.subjectTea beverage marketen_US
dc.subjectTea consumptionen_US
dc.subjectContent analysisen_US
dc.subjectText miningen_US
dc.titleÇay içecek pazarında tüketim alışkanlıklarının içerik analizi ve metin madenciliği ile değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of consumption habits in the tea beverage market with content analysis and text miningen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorÇakıroğlu, Kamer Ilgın
dc.contributor.institutionauthorKartal, Burcu
dc.contributor.institutionauthorÖztürk, Abdülkadir
dc.contributor.institutionauthorSert, Mehmet Fatih
dc.identifier.doi10.15659/3.sektor-sosyal-ekonomi.22.12.2031en_US
dc.identifier.volume57en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage3109en_US
dc.identifier.endpage3136en_US
dc.relation.journalÜçüncü Sektör Sosyal Ekonomien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster