Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Çay Üretim Aşamalarından İzole Edilen Mayaların Tanımlanması
(2017)
Çay Dünya'da sudan sonra tüketilen en önemli içecektir. Bu çalışmada, çay yapraklarının tarladan fabrikaya gelişi ile başlayan çay işleme aşamalarından ve poşetlenen siyah çaydan izole edilen mayaların tanımlanması ve bir ...
Clinopodium vulgare L. subsp. vulgare Ekstresinin Antioksidan, Antimikrobial, Tirozinaz İnhibitor Aktiviteleri ve RP-HPLC ile Fenolik Bileşiklerinin Araştırılması
(2018)
Clinopodium vulgare L. subsp. vulgare, Clinopodium cinsine ve Lamiaceae familyasına mensup çok yıllık aromatik otsu bir bitkidir. Bu cins bitkiler sıklıkla geleneksel tedavide kullanılmaktadır. Farklı Clinopodium türlerinin ...
Chemical composition and antimicrobial activity of the essential oils of five Scrophularia L. Species from Turkey
(2017)
The essential oils of the five Scrophularia species; Scrophularia chrysantha Jaub. et Spach, Scrophularia kotschyana Benth., Scrophularia olympica Boiss., Scrophularia cinerascens Boiss. and Scrophularia zuvandica Grossh. ...
Onobrychis Oxyodonta'nın Topraküstü Kısmında Antioksidan, Antimikrobiyal ve Tirozinaz İnhibitör Aktivitesi
(2017)
Amaç: Dünyada geniş bir alana yayılmış olan Onobrychis türleri, yüksek antioksidan aktiviteye sahip fenolik madde içeriğinden dolayı tıbbi aromatik bitkiler arasında önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmanın amacı, Onobrychis ...