• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of lactococcus lactis and bacillus sp. on hatchery performance of Rainbow trout (oncorhynchus mykiss) eggs until larval stage

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (731.6Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2023

Yazar

Piranlıoğlu, Engin
İpek, Zeynep Zehra
Er, Akif
Minaz, Mert
Kayış, Şevki

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Piranlıoğlu, E., İpek, Z. Z., Er, A., Minaz, M., & Kayış, Ş. (2023). Effects of Lactococcus lactis and Bacillus sp. on hatchery performance of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) eggs until larval stage. Acta Aquatica Turcica, 19(1), 035-043. https://doi.org/10.22392/actaquatr.1137624

Özet

In this study, the effect of Lactococcus lactis and Bacillus sp. (Gram-positive bacteria) on survival rates of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) from egg to larval stage was investigated. In addition, the effects of bacteria on the blue sac syndrome in the fry stage of fish and basic water quality criteria were also noted. Bacteria were applied by immersion method to healthy-eyed eggs during the incubation period. Two bacteria and the control group were examined in a duplicated plan. The highest survival rate was 92.5% observed in the Bacillus sp. group (L. lactis; 70% and control; 45%). The lowest survival rates in all groups were observed during the alevin stage. It was found that the amount of nitrite in the water decreased in the bacteria-applied groups, and it was determined that the effects of blue sac syndrome (caused by the pathogen A. hydrophila) were suppressed in the Bacillus sp. group.
 
Bu çalışmada Lactococcus lactis ve Bacillus sp. (Gram-pozitif bakteri) uygulamasının gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss) yumurtadan larva dönemine kadar yaşama oranları araştırıldı. Ayrıca çalışmada balıkların yavru aşamasında mavi kese hastalığı üzerine bakterilerin etkileri ve temel su kalitesi kriterleri de not edilmiştir. Bakteriler kuluçka döneminde sağlıklı gözlü yumurtalara daldırma yöntemiyle uygulandı. İki bakteri ve kontrol grubu, iki tekerrürlü deneme planında incelendi. En yüksek hayatta kalma oranı Bacillus sp. grubunda (L. lactis; %70 ve kontrol; %45) %92.5 ile gözlendi. Tüm gruplarda en düşük hayatta kalma oranları alevin döneminde gözlendi. Bakteri uygulanan gruplarda sudaki nitrit miktarının azaldığı, Bacillus sp. grubunda ise mavi kese sendromunun (patojen etken A. hydrophila) etkilerinin baskılandığı belirlendi
 

Kaynak

Acta Aquatica Turcica

Cilt

19

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.22392/actaquatr.1137624
https://hdl.handle.net/11436/8520

Koleksiyonlar

  • SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [161]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2844]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.