Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Siyah çay tüketim sıklığının ağız ve diş sağlığına etkisi
(2019)
Amaç: Literatürde çay bitkisinin içeriğindeki flavanoller ve kateşinlerin diş çürüğü, diş eti iltihabı, periodontitis, ağız kokusu ve ağız malignitesi gibi ağız hastalıklarından koruma veya gerilemeye yardımcı olduğunu ...
Çürük Riski Ve Genetik
(2019)
Multifaktöriyel bir hastalık olan diş çürüğünün etiyolojisi yıllardır araştırılmaktadır. Aynı çevresel risk faktörlerine maruz kalan bireylerin çürük riskinin aynı olmadığı belirlenmiş ve bu sonuç çürüğün etiyolojisinde ...
AMELX gen polimorfizminin cinsiyet ve çürük riski açısından değerlendirilmesi
(2017)
AMAÇ: Minenin gelişimi sırasındaki mineralizasyona katılan amelogenin proteini AMELX geni tarafından kodlanmaktadır. Bu proteindeki normalin dışındaki genetik değişiklikler minenin yapısını değiştirerek mineral kaybına ve ...