• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of growth performance and survival rate of goldfish (Carassius auratus L. 1758) fed garlic (Allium sativum L.) supplemented diets

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (598.4Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2024

Yazar

Balcı B.A.
Aktop, Y.
Arslan, Muhammed Nurullah
Ünver, A.Ç.
Özbas, M.
Kılıç, H.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Balcı, B.A., Aktop, Y., Arslan, M.N., Ünver, A.Ç., Özbas, M. & Kılıç, H. (2024). Effect of Growth Performance and Survival Rate of Goldfish (Carassius auratus L. 1758) Fed Garlic (Allium sativum L.) Supplemented Diets. Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, 75(2), 7379-7386. http://doi.org/10.12681/jhvms.34541

Özet

This research evaluated the effect of different garlic (Allium sativum) levels on the nutritional characteristics, growth, and survival rate of goldfish (Carassius auratus). Five different commercial experimental diets were prepared garlic was added at levels of 0 (Control), 5, 10, 15, and 20 g·kg-1. The experiment was carried out for 84 days. Diet 4 group, in which 20 g·kg-1 garlic was added to the trial feed, showed the best growth performance compared to Diet 0 (Control) and other groups (Diet 1, Diet 2, Diet 3) (p<0.05). The best growth in parameters such as body weight gain, percent live weight increase, and specific growth rate was in the Diet 4 group (p<0.05). It was determined that the statistical difference between the groups for the condition factor and survival rate parameters was insignificant. The highest feed conversion rate was determined in the Diet 0 group with the lowest Diet 4 group (p<0.05). As a result, it has been determined that feeding goldfish with the addition of garlic up to 20 g·kg-1 (2%) in its diet will have a positive effect on growth.

Kaynak

Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Cilt

75

Sayı

2

Bağlantı

http://doi.org/10.12681/jhvms.34541
https://hdl.handle.net/11436/9269

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [160]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.