Dil "tur" Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Koleksiyonu için listeleme
Toplam kayıt 14, listelenen: 1-14
-
Artvin Bölgesi kıyı balıkçılığında kullanılan av araçlarının yapısal ve teknik özelliklerinin belirlenmesi
(2021)Bu çalışma, Ekim 2016- Nisan 2017 tarihleri arasında Artvin ili sınırları içerisinde yer alan Hopa Limanı, Limanköy, Esenkıyı, Sugören, Çamlıköy, Kemalpaşa, Hacılar ve Arhavi’de balıkçılarla yüz yüze anketler yapılarak ... -
Beyşehir Gölü’ndeki sudak (Stizostedion lucioperca, linnaeus 1758) balığı kasında bazı ağır metallerin birikiminin araştırılması
(2014)Bu çalışma; Türkiye’nin 3. büyük gölü olan Beyşehir Gölü’nden avlanan, tüketimi ve ihracatı yapılan sudak balığının mevsimsel olarak bazı ağır metal konsantrasyonlarını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Bu maksatla, sudak ... -
Doğu Karadeniz’de İstavrit (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868) balığının yaş, büyüme parametreleri ve ilk eşeysel olgunluk boyunun belirlenmesi
(2023)Doğu Karadeniz’deki istavrit (Trachurus mediterraneus) populasyonunun bazı temel parametrelerinin belirlenmesi amaçlanan bu çalışma, Eylül 2019-Ağustos 2020 tarihleri arasında yürütülmüştür. 12 aylık örnekleme sonucunda ... -
Doğu Karadeniz’de Mezgit (Merlangius merlangus, Nordmann, 1840) balığının yaş, büyüme ve ilk eşeysel olgunluk boyunun belirlenmesi
(2021)Çalışmada, Doğu Karadeniz’deki Mezgit (Merlangius merlangus) popülasyonunun bazı temel parametrelerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Mart 2017- Şubat 2018 tarihleri arasında yapılan 12 aylık örneklemede elde edilen ve ... -
Dondurulmuş olarak satışa sunulan hamsi balığının mikrobiyolojik kriter, radyonüklid aktivite konsantrasyonu ve bazı kalıcı organik kirletici miktarlarının araştırılması
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2022)Dondurularak satışa sunulan hamsi balığı örneklerinde mikrobiyolojik kriter, radyonüklid aktivite ve bazı kalıcı organik kirleticilerin miktarları tespit edilerek Türk Gıda Kodeksi (TGK) ve Avrupa Birliği Konsey tarafından ... -
The effect of storage temperature on the chemical and sensorial quality of hot smoked Atlantic bonito (Sarda sarda, Bloch, 1838) packed in aluminium foil
(Central Fisheries Research Inst, 2010)In this study, changes in chemical and sensorial quality of hot smoked Atlantic bonito (Sarda sarda, Bloch, 1838) during the storage at 4±1°C and 17±3°C were investigated. In addition, biochemical composition and yield ... -
Farklı paketleme yöntemlerinin Tirsi (Alosa immaculata Bennett, 1838) marinatlarındaki mikrobiyolojik ve biyojenik amin değişimlerine etkisi
(2017)Bu çalışmada, marine edildikten sonra farklı şekillerde paketlenip 4±1 °C’de muhafaza edilen tirsi (Alosa immaculata, Bennett, 1838) filetolarında biyojenik aminlerin ve mikrobiyolojik değişimlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. ... -
Güney Doğu Karadeniz’de beam trol ile avlanan Liocarcinus depurator (Crustacea: Decapoda)’ün boya dayalı büyümesi
(2022)Bu çalışma Aralık 2012- Kasım 2013 ayları arasında Güney Doğu Karadeniz’de kirişli trol (beam trol) ile avlanan Liocarcinus depurator (Crustacea, Decapoda, Brachyura) türünün büyüme özelliklerini belirlemek amacıyla ... -
Güney Doğu Karadeniz’den avlanan Liocarcinus depurator (Crustacea: Decapod: Brachyura)’ün üreme biyolojisi
(2021)Bu çalışma Aralık 2012- Kasım 2013 ayları arasında Güney Doğu Karadeniz’de beam trol ile avlanan Liocarcinus depurator (Crustacea: Decapod: Brachyura)’ün üreme özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. İyidere, ... -
Length-weight (L-W), length-length (L-L) relationships and condition factor (K) of Gobio artvinicus (Teleostei:Gobionidae) from the Lower Çoruh River Basin, (NE Türkiye)
(2022)In this study, some basic biological parameters (sex ratio, condition factor (K), LWRs and LLRs) of Gobio artvinicus (Artvin gudgeon) inhabiting Borçka Reservoir and its tributaries from the lower Çoruh River Basin were ... -
Organik bileşik olarak Altin Çilek (Physalis peruviana) kabuk ve meyve özütü ile çiçek şekilli hibrit nanoyapıların gıda patojenleri üzerine antibakteriyel etkisinin ıncelenmesi ve bu nanoyapıların morfolojik karşılaştırılması
(2021)Bu çalışmada, altın çilek meyve ekstresi-bakır (II) (Cu2+) iyonları nanoflower (hNFs) (çiçek şekilli hibrit nanoyapılar) ve altın çilek kabuk ekstresi-bakır (II) (Cu2+) iyonları nanoflower (hNFs) sentezlendi. Ve bu ... -
Quality changes and shelf-life of cultured and wild hot-smoked mediterranean horse mackerel (trachurus mediterraneus, steindachner, 1868) at frozen storage (-20±2°C)
(2015)Tütsüleme dünyada hem balık hem de et ürünlerinde kullanılan geleneksel bir koruma yöntemidir. Günümüzde tütsülenmiş balıklar kendilerine özgü tat ve aromanın yanı sıra uzun raf ömrüne sahip olmalarından dolayı da çokça ... -
Rize ilinde yetiştirilen bazı yöresel ürün atıklarının (çay tohumu, portakal ve mandalina kabuğu) antimikrobiyal ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
(AVES Yayıncılık, 2022)Bu çalışmada Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Rize ilinde yetiştirilen yöresel ürünlerin atıklarından (çay tohumu, mandalina kabuğu ve portakal kabuğu) elde edilen çeşitli ekstrelerin antimikrobiyal ve antioksidan potansiyelleri ... -
Scilla bifolia l. (orman sümbülü) bitki kısımlarının antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
(2022)Bu çalışma Trabzon ilinin Tonya ilçesine bağlı yaklaşık 1300m rakıma sahip Kadıralak yaylasında yetişen Orman sümbülü (Scilla bifolia) bitkisinin farklı kısımlarının (skapus, yaprak, çiçek, bulb) antioksidan aktivitesini ...