Yazar "Başçınar, Nadir" için SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu listeleme
-
Effect of photoperiod on growth and efficiency of yolk-sac utilization in alevins of Brook Trout (Salvelinus fontinalis)
Önder, Mustafa Yusuf; Başçınar, Nadir; Khan, Umar; Sonay, Fatma Delihasan (Zoological Soc Pakistan, 2016)Photoperiod is known as a key factor influencing the growth, feed conversion efficiency and other physiological functions of a fish. in this study, the effects of photoperiod on growth and yolk conversion efficiency in ... -
Effects of photoperiod regime on growth and efficiency of yolk utilization in yolk-sac fry of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
Başçınar, Nadir; Sonay, Fatma Delihasan (Zoological Soc Pakistan, 2016)In this study, growth and yolk-sac conversion efficiency were determined in yolk-sac fry of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) under five different photoperiod regimes. the newly hatched yolk-sac fry were exposed to an ... -
An investigation on the effects of juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and brook trout (Salvelinus fontinalis) monoculture and duo-culture farming in freshwater and seawater on growth performance
Sonay, Fatma Delihasan; Başçınar, Nadir (Iranian Fisheries Science Research Inst-Ifsri, 2017)The objective of this study was to compare growth performance and feed conversion ratios of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and brook trout (Salvelinus fontinalis) juveniles in monoculture and duo-culture in freshwater ... -
İstavrit Balığı (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868)'nın Doğu Karadeniz'de kafeslerde büyüme performansının belirlenmesi
Bu çalışma istavrit balığının (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868) Doğu Karadeniz'de kafeslerde kültür potansiyeli üzerine yapılan ilk çalışmadır. Balıklar, ağ tuzaklarla doğadan yakalanmış ve doğrudan kafeslere ... -
Sıcaklık şoku uygulaması ile Triploid Karadeniz Alabalığı (Salmo trutta labrax) üretimi ve kuluçka performansının belirlenmesi
Bu çalışmada, triploid Karadeniz alabalığı (Salmo trutta labrax) üretmek için termal şok protokolünün optimizasyonu amaçlanmıştır. Triploidizasyon işlemi için yumurtalar döllendikten sonra 10, 15 ve 20. dakikalarda dört ...