Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Genetic diversity of Ichthyophthirius multifiliis (Fouquet, 1876) infecting farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) in Turkey
(Wiley, 2022)
We assessed genetic diversities among Ichthyophthirius multifiliis (Ich) field isolates collected from farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) in Turkey. The overall prevalence of Ich was 35.3% (634/1798). Five novel ...
Operating parameters affecting biofloc technology: carbon source, carbon/nitrogen ratio, feeding regime, stocking density, salinity, aeration, and microbial community manipulation
(Springer, 2021)
The world population continues to increase day by day. Therefore, aquaculture needs to grow in order to response the need for protein foods and to cope with the problem of scarcity. However, this enlargement should require ...
Balıklardan izole edilen bazı bakteriyel patojenlere karşı tannik asitin antibakteriyal etkisinin belirlenmesi
(2021)
Bu çalışmada, bitkilerden doğal ekstraksiyon işlemiyle elde edilen ve su ürünleri yetiştiriciliğinde
tatlandırıcı yem katkı maddesi olarak kullanılan Silvafeed TSP’nin (tannik asit) Aeromonas hydrophila,
Pseudomonas ...
Su ürünleri yetiştiriciliği için balık davranışlarının bilgisayarlı görüntü işleme yöntemleriyle izlenmesi
(2022)
Hayvan davranışlarının izlenip, yorumlanarak faydalı bilgiler haline getirilmesi son yıllarda
önem kazanan konulardan birisi olmuştur. Makine öğrenmesi ve derin öğrenme algoritmaları gibi
yazılımsal gelişmeler, görüntüleme ...
Kültür kökenli Karaca Mersin balığı (Acipenser gueldenstaedtii)’nın hematolojik parametrelerinin referans değerlerinin belirlenmesi
(2023)
Karadeniz havzasının doğal türlerinden olan Karaca mersin balığı (Acipenser
gueldenstaedtii), ekolojik öneminin yanı sıra, et kalitesi ve havyarı ile ekonomik değeri de yüksek
bir balık türüdür.
Bu çalışmanın amacı, ...
Effects of size grading on growth performance, survival rate and cannibalism in Russian Sturgeon (Acipenser gueldenstaedtii) larvae under small-scale hatchery conditions
(İstanbul University Press, 2023)
Sturgeon aquaculture is important due to the value of their caviar and meat as well as its ecological importance. The current study focused on the effects of different size groups on the final mean weight, specific growth ...
Development and situation of trout culture in turkey
(Jelgava : Latvia University of Agriculture, 2009)
The production of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) is developing and it is most cultured finfish species in Turkey. It was first introduced in Turkey in the mid 1970s from Italy. In the following years, culture studies ...