Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBaşçınar, Nadir
dc.contributor.authorSonay, Fatma Delihasan
dc.date.accessioned2024-10-01T11:37:31Z
dc.date.available2024-10-01T11:37:31Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.citationBaşçınar, N. & Delihasan Sonay, F. (2023). Salmonidlerde besin kesesi tüketimine etki eden faktörler: Tür, sıcaklık, tuzluluk ve fotoperiyot. Anadolu Çevre ve Hayvancılık Bilimleri Dergisi, 8(3), 374-382. https://doi.org/10.35229/jaes.1320294en_US
dc.identifier.issn2548-0006
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.35229/jaes.1320294
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/9472
dc.description.abstractAkuakültür uzmanları balık larvalarının besin kesesi tüketimleri ile yakından ilgilenmektedir, çünkü erken büyüme ve gelişme, nihai kuluçka verimini ve ticari balıkçılığa katılan birey sayısını etkilemektedir. Bu derlemede, bazı Salmonidlerin besin kesesi tüketimine etki eden tür, sıcaklık, tuzluluk, fotoperiyot gibi faktörleri irdeleyen çalışmaları bir araya getirmek ve ilerleyen dönemlerde yapılacak çalışmalara ışık tutmak amaçlanmıştır. Salmonid balıklar yetiştiriciliği yapılan diğer türlere göre yüksek yumurta ve larva kalitesine sahip türlerdir. Yumurtadan larva çıkışı döneminden sonra ise larvanın besin kesesi tüketimi, ilk yemleme zamanı, yeme alıştırma ve çevresel faktörler önem arz etmektedir. Bazı çalışmalarda farklı salmonid türlerinin besin kesesinin tüketilmesi ve farklı çevresel faktörlerin besin kesesi tüketimi arasındaki ilişkiler üzerine araştırmalar yapılmıştır. Bu derleme çalışmasında, Gökkuşağı alabalığı, Atlantik salmonu, kaynak alabalığı, Karadeniz alabalığı başta olmak üzere, bazı Salmonidlerle besin kesesi tüketimi üzerine yapılan çalışmalardan örnekler verilmeye çalışılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBesin kesesi tüketimien_US
dc.subjectSıcaklıken_US
dc.subjectSalmonidaeen_US
dc.subjectKuluçkaen_US
dc.titleSalmonidlerde besin kesesi tüketimine etki eden faktörler: tür, sıcaklık, tuzluluk ve fotoperiyoten_US
dc.title.alternativeFactors affecting of yolk sac absorption in salmonids: species, temperature, salinity and photoperioden_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorSonay, Fatma Delihasan
dc.identifier.doi10.35229/jaes.1320294en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage374en_US
dc.identifier.endpage382en_US
dc.relation.journalJournal of Anatolian Environmental and Animal Sciences -Anadolu Çevre ve Hayvancılık Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster