Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErtaş Sabancı, Ayşen
dc.contributor.authorOnur, Neslihan
dc.date.accessioned2024-10-23T06:59:32Z
dc.date.available2024-10-23T06:59:32Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.citationErtaş Sabanci, A., & Onur, N. (2024). Yeşil Yıldızlı Otellerin Atık Gıda Uygulamaları; İstanbul Örneği (Waste Food Practices Of Green Star Hotels; Istanbul Example). Journal Of Tourism And Gastronomy Studies, 12(19, 604-625. https://doi.org/10.21325/jotags.2024.1397en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2024.1397
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/9659
dc.description.abstractGıdaların tarladan sofraya gelinceye kadar olan tüm süreçlerinde ekonomik ve çevresel kayıplar yaşanmaktadır. Kaynakların kullanımı sırasında en az kayıpla işlenmesi ve oluşan gıda atıklarının uygun şekillerde geri dönüştürülerek yeniden kullanılması da gastronomi alanında sürdürülebilirlikle ilişkilendirilebilmektedir. Araştırmanın amacı, İstanbul ilinde faaliyet gösteren yeşil yıldızlı otellerin atık gıda uygulamalarını incelemektir. Çalışma atık gıda uygulamalarının ortaya çıkarılması ve bu uygulamaların literatüre kazandırılarak yiyecek içecek işletmelerine fikir vermesi ve örnek olması açısından oldukça önemlidir. Araştırmacı tarafından işletmede çalışan yiyecek içecek müdürleri ve mutfak şefleriyle görüşmeler yapılmıştır. Bu nedenle çalışmada veri toplamak için görüşme (mülakat) tekniğinden faydalanılmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin analizinde içerik analizi kullanılmıştır. Araştırmada verilerin analizleri sonucunda yeşil yıldızlı otellerin atık gıda uygulamaları ortaya çıkarılmıştır. Bu uygulamalar; “geri dönüşüm”, “alternatif uygulamalar”, “ürünü dönüştürme”, “tekrar kullanma” ve “imha etme” temaları altında belirtilmiştir. Ayrıca çalışmada Covid-19 sürecinin işletmelerin atık gıda uygulamalarını nasıl etkilediği ve işletmelerin sürdürülebilir atık gıda uygulamalarına ilişkin sonuçlarına da yer verilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAtık gıda uygulamalarıen_US
dc.subjectYeşil yıldızlı otelleren_US
dc.subjectSürdürülebilir gastronomien_US
dc.titleYeşil yıldızlı otellerin atık gıda uygulamaları; iİstanbul örneğien_US
dc.title.alternativeWaste food practices of green star hotels; İstanbul exampleen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorErtaş Sabancı, Ayşen
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2024.1397en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage604en_US
dc.identifier.endpage625en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster