• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A systematic study of the assessment of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in green houses and farms.“A review”

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (2.350Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2024

Yazar

Mohamadi, Bahare
Akbari-Adergani, Behrouz
Mazaheri, Yeganeh
Akbari, Nader
Başaran, Burhan
Sadighara, Parisa

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Mohamadi, B., Akbari-Adergani, B., Mazaheri, Y., Akbari, N., Basaran, B., & Sadighara, P. (2024). A systematic study of the assessment of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in green houses and farms.“A review”. International Journal of Vegetable Science, 1–15. https://doi.org/10.1080/19315260.2024.2447773

Özet

Fruits and vegetables play an essential role in a healthy diet. One source of polycyclic aromatic hydrocarbon exposure through food is plant foods. The level of polycyclic aromatic hydrocarbon in fruits and vegetables may differ between those cultivated in the greenhouse and in the field. For this purpose, a systematic study focusing on this topic was designed. 796 manuscripts were searched in the databases. Many studies have been done about polycyclic aromatic hydrocarbon in plants, but there was less evidence about the difference in polycyclic aromatic hydrocarbon between plants in greenhouses and fields. Most research has been done on leafy vegetables. The leaves of plants accumulate more polycyclic aromatic hydrocarbon than other parts of the plant. Usually, in the greenhouse cultivation model, heat is needed to produce during the cold seasons of the year. Some evidence indicates a significant increase in polycyclic aromatic hydrocarbon accumulation in plants in winter conditions when diesel fuel is used to heat the greenhouse. Regularly assessing plants and soil in greenhouse environments for polycyclic aromatic hydrocarbon levels is recommended.

Kaynak

International Journal of Vegetable Science

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/19315260.2024.2447773
https://hdl.handle.net/11436/9909

Koleksiyonlar

  • Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Koleksiyonu [7]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.