Konu "Nutrition" için listeleme
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
-
An analysis of the changes in food consumption frequencies before and during the COVID-19 pandemic: Turkey
(Mattioli 1885, 2021)Caused by the SARS-CoV-2, the COVID-19 outbreak that has turned into a global pandemic has proved that many events that would have been deemed as elements of pure fiction can indeed become reality. Millions of people in ... -
Determination of nutritional quality of warty crab (Eriphia verrucosa Forsskal, 1775)
(2009)Eriphia verrucosa is the largest Black Sea crab and can reach up to 9 cm in width. Crude protein, crude lipids, moisture and ash contents of warty crab meat, on a wet weight basis, were 19. 66, 0. 66, 76.13 and 2.35 g/100 ... -
Health belief regarding leisure time physical activity and nutritional attitude: are they related in athletic and sedentary university students
(Mattioli 1885, 2020)Study Objectives: the present study aimed to investigate the differences in the perception of health belief regarding leisure-time physical activity and nutritional attitudes of athletic and sedentary university students. ... -
Nutritional composition of black soldier fly (Hermetia illucens) reared on chicken waste meal, fruit & vegetable waste, and their mixture
(Wageningen Academic Publishers, 2022)Fruits and vegetables are wasted in huge amounts and nearly 30% of all produced food is never consumed which leads to many economic and environmental issues. Similarly, the poultry industry generates a huge volume of waste. ... -
Rize ili üniversite öǧrencilerinin arı ürünlerini tanıma durumu ve kullanım alışkanlıklarının belirlenmesi
(Bursa Uludag University, 2021)The aim of this study is to determine recognition status and usage habits of the university students for bee products (honey, pollen, propolis, royal jelly, bee venom and beeswax). The study was conducted with 641 students ... -
Üniversite çalışanlarının beslenme, fizik aktivite düzeyi ve ilişkili bireysel ve çevresel faktörler
(Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi / Tıp Fakültesi / Halk Sağlığı Anabilim Dalı, 2018)Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi çalışanlarının beslenme düzeyi, fizik aktivite düzeyi ve ilişkili faktörleri saptamak için yürütülen bu kesitsel araştırma tabakalı rasgele örnekleme yöntemiyle seçilen 348 fakülte çalışanını ... -
Yeni dini hareketlerde yiyecek ve içeceklerle ilgili yaklaşım ve uygulamalar
(Milel ve Nihal: Eğitim, Kültür ve Düşünce Platformu Derneği, 2023)Gıda ve beslenme, tarih boyunca dinlerin de titizlikle üzerinde durduğu bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Geleneksel dinlerde olduğu gibi yirminci yüzyılın ikinci yarısından itibaren dünyanın farklı yerlerinde faaliyet ... -
Yüksek yağlı diyetin karaciğer karbonik anhidraz aktivitesi üzerine etkisinin incelenmesi
(Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, 2018)Prokaryotlardan ökaryotlara kadar çok geniş bir dağılıma sahip olan karbonik anhidrazlar (CA, E.C.4.2.1.1, karbonat hidroliyaz), bikarbonatın (HCO3-) dehidrasyon veya (CO) karbodioksitin hidrasyonunu dönüşümlü olarak ...