• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Low temperature and high velocity assisted fluidized bed drying characteristics of bee pollen as bioactive food

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (1.680Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2020

Yazar

Kılıç, Aydın

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Kılıç, A. (2020). Low temperature and high velocity assisted fluidized bed drying characteristics of bee pollen as bioactive food. Journal of Food Process Engineering, 43(8), e13439. https://doi.org/10.1111/jfpe.13439

Özet

This study reveals the low temperature high velocity (LTHV) assisted fluidized bed drying can preserve to the bioactive components of bee pollen. LTHV assisted fluidized bed drying characteristics of bee pollen. For this purpose, 100 g of the raw bee pollen samples are used to the investigation of drying characteristics at 4, 10, 24, and 40 degrees C, 40-50 humidity (%) and 6 m/s air velocity. in this regard, moisture loss, dimensionless mass loss, equilibrium moisture content, drying rate, drying time, mass shrinkage, some product characteristics, and sensory quality characteristic were investigated. Finally, the best drying air temperature was selected as 10 degrees C because the bee pollen samples had the best drying performance and sensory quality scores. LTHV assisted fluidized bed drying can be used for bioactive bee pollen drying. Practical applications the LTHV assisted fluidized bed drying is a new drying application that preserve to the sensitive food and bioactive food component. This method is usable for sensitive drying applications as medical and bioactive product production applications for the highest quality and safety production.

Kaynak

Journal of Food Process Engineering

Cilt

43

Sayı

8

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/jfpe.13439
https://hdl.handle.net/11436/1137

Koleksiyonlar

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Koleksiyonu [34]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.