• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Biological activity and characterization of volatile compounds of teucrium orientale var. Glabrescens by SPME and GC-FID/MS

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (171.6Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2017

Yazar

Yıldırmış, Sermet
Aliyazıcıoğlu, Rezzan
Eyüpoğlu, Ozan Emre
Özgen, Ufuk
Karaoğlu, Şengül Alpay

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Yıldırmış, S., Aliyazıcıoğlu, R., Eyüpoğlu, O.E., Özgen, U. & Karaoğlu, Ş.A. (2017).Biological activity and characterization of volatile compounds of teucrium orientale var. Glabrescens by SPME and GC-FID/MS. Journal of Food Biochemistry, 41(1), e12284. https://doi.org/10.1111/jfbc.12284

Özet

This study describes the constituents of phenolic acids, volatile components, antioxidant and antimicrobial activities of Teucrium orientale var. glabrescens. Antioxidant activity of methanolic and aquous extracts were examined by three different methods, namely ferric reducing antioxidant power, cupric reducing antioxidant capacity and 2,2-diphenylpicrylhydrazyl radical scavenging activity. the phenolic constituents were also determined by reverse phase-high performance liquid chromatography. Solid phase microextraction of Teucrium orientale var. glabrescens was analyzed by Gas Chromatography-Flame Ionization Dedector/Mass Spectromerty, Solid-Phase Microextraction (GC-FID/MS, SPME). the antimicrobial activity was studied by agar diffusion method. Extracts showed strong antioxidant and antimicrobial activity and contained large amounts of antioxidant compounds. Rosmarinic acid, p-coumaric acid and p-hydroxybenzoic acid were detected in methanolic extract of plant. Aquous extract was especially effective against Mycobacterium smegmatis. the main chemical classes identified consisted of aldehydes (32.5%), hydrocarbons (29.8%) and monoterpene hydrocarbons (29.8%). Common volatile components of plant detected included nonanal, thuja-2,4 (10)-diene and tetracosane.

Kaynak

Journal of Food Biochemistry

Cilt

41

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/jfbc.12284
https://hdl.handle.net/11436/2187

Koleksiyonlar

  • FEF, Biyoloji Bölümü Koleksiyonu [588]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.