Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
An analysis of the changes in food consumption frequencies before and during the COVID-19 pandemic: Turkey
(Mattioli 1885, 2021)
Caused by the SARS-CoV-2, the COVID-19 outbreak that has turned into a global pandemic has proved that many events that would have been deemed as elements of pure fiction can indeed become reality. Millions of people in ...
Yaşlı bakımı öğrencilerinin klinik uygulama deneyimlerinin niteliksel değerlendirilmesi
(Türk Tabipler Birliği, 2021)
öğrencilerin klinik uygulamalarının ilk ve son
günlerinde hissettiklerini ve deneyimlerini belirlemek
amacı ile yapılmıştır.
Gereç ve Yöntem: Çalışmanın evrenini Rize ilindeki
bir sağlık hizmetleri meslek yüksekokulunun ...
Kanser hastalarının beslenme alışkanlıkları
(Türkiye Klinikleri Yayınevi, 2021)
Amaç: Bu araştırma, kemoterapi alan kanser hastalarının tanı
öncesi ve sonrası beslenme alışkanlıklarının karşılaştırılması ve riskli
beslenme alışkanlıklarını belirlemek için Mart 2020-Temmuz 2020 tarihleri arasında ...
Dietary heat-treatment contaminants exposure and cancer: A case study from Turkey
(MDPI, 2023)
In this study, the 10-year dietary habits of patients diagnosed with cancer (n = 1155) were retrospectively analyzed, and the relationships between dietary (red meat, white meat, fish meat, French fries, bread, instant ...
Hemşirelerde koronafobi ve kendini toparlama gücü arasındaki ilişki
(Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, 2023)
Amaç: Bu araştırmanın amacı COVID-19 pandemi döneminde hemşirelerin yaşadıkları koronafobi ve kendilerini toparlama düzeylerini etkileyen faktörleri ve aralarındaki ilişkiyi belirlemektir.
Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve ...
COVID-19 pandemic: Evaluating its psychological impact and individuals' depression, anxiety, and stress levels
(AMER Inst Mathematical Sciences-AIMS, 2023)
Background: The COVID-19 pandemic is a global public health problem affecting mental health, and basic data are required for evidence-based mental health interventions. This study aimed to identify the prevalence of ...
Dietary acrylamide exposure and health risk assessment of pregnant women: A case study from Türkiye
(Wiley, 2023)
This study aimed to determine the acrylamide exposure of pregnant women resulting from the consumption of bread, coffee, and French fries and to evaluate it in terms of carcinogenic and non-carcinogenic health risks. ...