• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effect of red pepper to add into commercial trout feed on growth performance and meat quality of rainbow trout (oncorhynchus mykiss)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2017

Yazar

Karabulut, Huriye Arıman
Kurtoğlu, İlker Zeki

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Karabulut, H.A. & Kurtoğlu, İ.Z. (2017). The effect of red pepper to add into commercial trout feed on growth performance and meat quality of rainbow trout (oncorhynchus mykiss). Fresenius Environmental Bulletin, 26(12), 7473-7477.

Özet

In this study; the effects of red pepper (P) and powdered pepper (F), added to the diet at different concentrations on the rainbow trout pigmentation to be harvested, have been examined. Experimental fish groups' mean weights at the beginning of the study were 146.1 +/- 0.52 g. the groups were monitored during the 10 weeks, and compared with control (C) group fed with commercial trout feed at the end of the study. After eight week feeding period, the physical status of muscle color among groups were evaluated as: red colorization (a(+)) is the highest in the P2 group; yellow colorization is the highest in the (b(+)) P2 group; the color lightness value (L-) is observed in the P2 group. the difference between the C group and the P2 group is statistically significant (P<0.05). When the visual and colorimetric color values of fish muscles were examined at the end of fifteenth day period, the little change was detected in the C group, and the best colorization was in the P2 group; similar results were obtained at the end of the 8-week period (P<0.05). As a conclusion, If the rainbow trout group at 145-225 g is fed at 1670 with trout fed with 10% powdered red pepper for 8 weeks, a measurable color change can be achieved in the muscles.

Kaynak

Fresenius Environmental Bulletin

Cilt

26

Sayı

12

Bağlantı

https://hdl.handle.net/11436/2227

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6023]
  • SUF, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [162]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.