• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Characterization of hybrid pomegranate genotypes based on sunburn and cracking traits related to maturation time

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (3.405Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2017

Yazar

Yazıcı, Keziban
Ercişli, Sezai

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Yazıcı, K. & Ercişli, S. (2017). Characterization of hybrid pomegranate genotypes based on sunburn and cracking traits related to maturation time. Journal of Applied Botany and Food Quality, 90, 132-139. https://doi.org/10.5073/JABFQ.2017.090.016

Özet

Sunburn and cracking are the most significant physiological problems in the region where pomegranate is grown. These problems cause yield loss of up to 50% in some years. It is known that environmental and genetic factors have an effect on sunburn and cracking on pomegranates. in this study, the resistance of hybrid pomegranate genotypes against sunburn and cracking as well as their maturation time was determined. in addition, the relation between earliness and lateness and resistance against sunburn and cracking was investigated. the study was conducted in Western Mediterranean Agricultural Research Institute and 69 pomegranate genotypes were used as material. in the study, the break of wood buds, emergence of first flower buds, first blossoming, maximum blossoming, last blossoming, ripening, yellowing of leaves, and leaves' falling were detected with phenological observation. Moreover, upon harvest, sunburn and cracking ratios of each genotype were determined. Finally, it was found out that late types are more sensitive against sunburn and cracking compared to the types ripening in early and middle season.

Kaynak

Journal of Applied Botany and Food Quality

Cilt

90

Bağlantı

https://doi.org/10.5073/JABFQ.2017.090.016
https://hdl.handle.net/11436/2279

Koleksiyonlar

  • Bahçe Bitkileri Bölümü Koleksiyonu [67]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.