• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Adsorption and desorption of arsenate in Louisiana rice soils

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (1.284Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2016

Yazar

Gedik, Kenan
Kongchum, Manoch
Boran, Muhammet
Delaune, Ronald D.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Gedik, K., Kongchum, M., Boran, M., Delaune, R.D. (2016). Adsorption and desorption of arsenate in Louisiana rice soils. Archives of Agronomy and Soil Science, 62(6), 856-864. https://doi.org/10.1080/03650340.2015.1096015

Özet

Adsorption and desorption of arsenic (As) in the soil are dominant parameters that affect the mobility and bioavailability of arsenic. Batch arsenate adsorption and desorption experiments were conducted using soils collected from three Louisiana, USA, aquaculture ponds representing different crayfish farming and rice cultural practices. Arsenate adsorption behavior in the soils was investigated using Freundlich and Langmuir sorption equations. Results demonstrated that the Langmuir isotherm model was the best fit based on statistical correlation with soil properties governing adsorption, for the entire range of arsenate concentrations for all soils. Adsorption of As(V) was governed by soil physicochemical properties especially Fe and Al oxides, clay and organic matter. Desorption of As(V) was initially fast, but with increasing incubation times desorption occurred progressively slower. Chemical fractionation of arsenic in the soils showed that the most mobile fraction represented 4.74-5.18% of the total arsenic. A part of this mobile fraction could potentially be taken up by rice and enter the food chain, but would require additional research to quantify.

Kaynak

Archives of Agronomy and Soil Science

Cilt

62

Sayı

6

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/03650340.2015.1096015
https://hdl.handle.net/11436/2488

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6026]
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu [201]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.