• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of different processing techniques on the carpet shell (Ruditapes decussatus Linnaeus, 1758)

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (423.7Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2015

Yazar

Çağlak, Emre
Karslı, Barış
Koral, Serkan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Caglak, E., Karsli, B., Koral, S. (2015). Effects of different processing techniques on the carpet shell (Ruditapes decussatus Linnaeus, 1758). Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv Fur Lebensmittelhygiene, 66(5), 141-148. https://doi.org/10.2376/0003-925X-66-141

Özet

In this study, the effects of different processing techniques on the food quality of carpet shells (Ruditapes decussatus, Linnaeus, 1758) were Investigated. Carpet shells were smoked, smoked-marinated, and marinated, and stored for 7 months at 2 +/- 1 degrees C. During the 210-day storage period, total volatile basic nitrogen, trimethylamine nitrogen, thiobarbituric acid, total mesophilic and psychrophilic aerobic bacteria counts, yeast-mold counts, and lactic acid bacteria counts for each group did not exceed acceptable limits, and coliform bacteria, E. coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp., or Listena spp. were not detected. However, sensory scores for texture, appearance, odor, and flavor decreased gradually over time. Based on the results of our sensory, chemical, and microbiological analysis, smoked, smoked-marinated, and marinated carpet shells can be safely consumed within 120, 150, and 180 days, respectively.

Kaynak

Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv Fur Lebensmittelhygiene

Cilt

66

Sayı

5

Bağlantı

https://doi.org/10.2376/0003-925X-66-141
https://hdl.handle.net/11436/2768

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6011]
  • Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Koleksiyonu [163]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.