• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A new approach to calculation of energy demand and amount of emission according to different indoor temperature

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (471.1Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2015

Yazar

Ertürk, Mustafa
Oktay, Zuhal
Coşkun, Can
Kılıç, Gülenay Alevay
Daşdemir, Ali

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Erturk, M., Oktay, Z., Coskun, C., Kilic, G.A., Dasdemir, A. (2015). A new approach to calculation of energy demand and amount of emission according to different indoor temperature. International Journal of Global Warming, 7(3), 395-408. https://doi.org/10.1504/IJGW.2015.069370

Özet

In this study, annual, monthly and hourly ambient temperature distributions are determined and analysed for Karabuk . For each month of the year, variance of outdoor air temperature, monthly and seasonal heating degree hour (HDH) values are calculated according to 11 different indoor reference temperature (18 degrees C to 28 degrees C), and the resulting coefficient of determination indicates high correlation as R-2 = 0.998. By considering HDH values, three kinds of fossil energy resources, (coal, natural gas, fuel-oil), annual unit area fuel needs, amount of carbon-dioxide and sulphur-dioxide. When indoor temperature is chosen 19 degrees C instead of 18 degrees C for coal, annual CO2 emission increases by 8.7%. on the other hand, 24 degrees C indoor temperature, rate of increase reaches to 53.2%. This study is first in the literature to investigate the effect of three kinds of fuel's energy impact on environment in the case of different indoor reference temperature for heating.

Kaynak

International Journal of Global Warming

Cilt

7

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.1504/IJGW.2015.069370
https://hdl.handle.net/11436/2970

Koleksiyonlar

  • Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Koleksiyonu [117]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6023]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.