• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Evaluation of phenolic compounds in Tilia rubra Subsp. caucasica by HPLC-UV and HPLC-UV-MS/MS

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (543.6Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2014

Yazar

Akyüz, Emine
Şahin, Hüseyin
İslamoğlu, Fatih
Kolaylı, Sevgi
Sandra, Pat

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Akyüz, E., Şahin, H., İslamoğlu, F., Kolaylı, S. & Sandra, P. (2014). Evaluation of phenolic compounds in Tilia rubra Subsp. caucasica by HPLC-UV and HPLC-UV-MS/MS. International Journal of Food Properties, 17(2), 331-343. https://doi.org/10.1080/10942912.2011.631252

Özet

Profile of phenolic compounds of Tilia rubra subsp. caucasica was measured by high performance liquid chromatography coupled with ultraviolet and tandem mass spectroscopy. Three different extraction methods (methonolic, selective extraction, and acidic hydrolysis) were used to evaluate phenolic composition and antioxidant capacity in three different parts of T. rubra. The antioxidant activities of the species were investigated in terms of total phenolics and flavonoids, and cupric reducing antioxidant capacity and 1,1-diphenyl-2- picrylhydrazyl scavenging assays. Different phenolic compounds related to antioxidant activities of three different parts and three different extraction ways of T. rubra were determined by high performance liquid chromatography- ultraviolet and high performance liquid chromatography-mass spectroscopy. Gallic and protocatechuic acid were the main phenolic compounds in the all extracts and parts of Tilia rubra subsp. caucasica by high performance liquid chromatography-ultraviolet ranging from 356.20 to 159.83 and 1873.90 to 720.80 ?g phenolic compound/g dry sample, respectively. Epicatechin, luteolin, and rhamnazin were detected by high performance liquid chromatography-mass spectroscopy. © 2014 Copyright Taylor and Francis Group, LLC.

Kaynak

International Journal of Food Properties

Cilt

17

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/10942912.2011.631252
https://hdl.handle.net/11436/4008

Koleksiyonlar

  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [474]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.